Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ!!!!ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ KATAΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!!!ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!


ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!!!!ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 900 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!!!
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!!!
ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!''ΤΕΡΜΑ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ!!!ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!!!
ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!



Μπαράζ πωλήσεων οδήγησε το ΓΔ κάτω και από τις 900 μονάδες. Πτώση έως 10% για ΕΤΕ, απώλειες μεγαλύτερες του 6% για Eurobank, ΟΠΑΠ, Alpha, Ελλάκτωρ, Τράπεζα Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Intralot, TΕΝΕΡΓ. Πού αποδίδουν το sell off παράγοντες της αγοράς.
Ήταν στραβό το… κλήμα στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, μπλέκονται κι οι γραμμές σήμερα, με το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης σταθερά στα ύψη, με συνέπεια όλο και κάποιος (ή κάποιοι) ξένος (ξένοι) να προχωρά σε περαιτέρω μείωση της θέσης του ή ακόμη και σε αποχώρηση από την ελληνική αγορά, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορταζ του το euro2day.gr
 Παράγοντες αποδίδουν την αποκαρδιωτική εικόνα του χρηματιστηρίου:
- στη σκιαμαχία των πολιτικών, με συχνές δηλώσεις που μόνο… λάδι στη φωτιά ρίχνουν,
- στη γενικότερη ανησυχία που επανέρχεται στις ξένες αγορές,
- στην εδώ και μία ώρα τούμπα των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Οι ίδιοι αναφέρονται στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής Andrea Enria, ο οποίος δήλωσε ότι η ιστορία δεν έχει λήξει συμπληρώνοντας πως ακόμη και οι τράπεζες που πέρασαν τα stress tests δεν πρέπει να νιώθουν πολύ ασφαλείς.
Όσον αφορά το γύρισμα των ευρωαγορών ενδεικτικό είναι για τον DΑΧ που από τις 9.146,95 έχει οπισθοχωρήσει έως τις 8.917,33. Κατ΄επανάληψη έχει επισημανθεί η κρισιμότητα της διατήρησης του DAX πάνω από τις 9.100 (στη χειρότερη περίπτωση τις 9.020).
Αυτά στις ευρωαγορές πριν από λίγο, και παρά την απροσδόκητη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη (στις 100,7 μονάδες ο δείκτης).
Εν τω μεταξύδεν υπάρχει ελληνόγερμανική συμφωνία για περαιτέρω στήριξη, δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δια στόματος του εκπροσώπου του, Frank Paul Weber.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, Γκ. Χαρδούβελης και Wolfang Schaeuble, συναντήθηκαν χθες, αλλά το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας επισημαίνει ότι η συζήτηση δεν ήταν δεσμευτική.
Μάλιστα, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει τα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις συνομιλίες.
KATAΡΡΕΥΣΗ
Βαριές οι σημερινές απώλειες καθώς λειτουργεί προσθετικά το βάρος και των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων όπου ο Γενικός Δείκτη υποχώρησε τη Δευτέρα στις 958,69 (-3,29%) και εχθές κατά 2,67% στις 933,11 μονάδες. Βαρίδι ο τραπεζικός κλάδος με τον δείκτη έως 6,95% νωρίτερα και έως 12,95% σε εβδομαδιαία μέτρηση. Πάντως σε διάστημα μηνός, καθώς αύριο είναι η τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου, οι απώλειες του Τραπεζικού Δείκτη (17%) δεν αποκλίνουν σημαντικά από το -15,23% του Γ.Δ., σύγκλιση που δείχνει πως αυτόν τον μήνα υπήρξε ευρύτερο πούλημα θέσεων, σε μεγαλύτερο αριθμό μετοχών της μεγάλης κυρίως κεφαλαιοποίησης.
Άλλωστε στις 25 μετοχές του δείκτη αυτόν τον μήνα έχει γίνει σχεδόν το 95% του μ.ό. ημερήσιων συναλλαγών με τη μερίδα του λέοντος στις τράπεζες. Ωστόσο σημαντικές ρευστοποιήσεις έχουν γίνει και συνεχίζονται σε μετοχές όπως η ΔΕΗ ή των ΓΕΚ-Τέρνα, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Intralot κ.ά.
Η συνεδρίαση, μετά τη βουτιά (από τις 11.05 μέχρι τα χαμηλά ημέρας στις 11.35-11.40) συνεχίζεται πολύ κοντά στην περιοχή των 885 μονάδων με λιγοστές αδύναμες προσπάθειες αντίδρασης, που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν το μάζεμα του Γ.Δ. έως το -2,85% και τις 900 μονάδες.
Σταθεροί οι πωλητές στις τράπεζες, επιθετικότερα στην Εθνική που υποχώρησε μέχρι το χαμηλό της 16ης/10 στο 1,80 ευρώ όπου έγιναν κάποιες συντονισμένες κινήσεις στήριξης. Για τη μετοχή της ΕΤΕ, μετά το σημερινό, σχηματίζεται διπλό χαμηλό στο 1,80 ευρώ (στις 16/10 και σήμερα). Το αποθαρρυντικό είναι πως στη μετοχή της ΕΤΕ πραγματοποιείται και σήμερα υψηλός τζίρος σχεδόν το 1/4 του συνολικού. Αυξημένος και στη μετοχή της Πειραιώς που υπό την πίεση νέων πωλήσεων διόρθωσε έως το 1,06 ευρώ.
Με ισχυρό τζίρο και η προσγείωση της Alpha Bank προς το 0,507 ευρώ. Η μετοχή της Eurobank νωρίτερα διόρθωσε έως το 0,25 ευρώ.
Πρακτικά από τις 4 μετοχές του κλάδου για μία (της ΕΤΕ) νωρίτερα ισοφαρίστηκε το χαμηλό 52 εβδομάδων, ενώ στην περίπτωση των άλλων τριών εμφανείς ήταν οι προσπάθειες να βγουν στηρίξεις.
Τραυματικές απώλειες όμως και για μετοχές εισηγμένων όπως του ΟΠΑΠ που λίγο πριν από τις 12.00 βυθίστηκε έως τα 8,78 ευρώ. Χειρότερη η θέση της ΔΕΗ, με τη μετοχή της σε νέο χαμηλό στα 5,55 ευρώ. Τρομακτική η απαξίωση του ομίλου, που αποτιμάται μόλις στο 1,32 δισ. ευρώ.
Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως σε διάστημα μηνός έχει… εξαϋλωθεί η αποτίμηση μιας ΔΕΗ, με τη μετοχή να διορθώνει από τα 11,47 ευρώ στη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου. Πρωτόγνωρη κατάσταση, ό,τι σημαίνει για όσα έχουν διαδραματισθεί και όσα αναμένονται για τη συνέχεια.
Τεχνικά, όπως σημειώνει ο Βασίλης Μαρκάκης, η διάσπαση των 306-307 μονάδων για τον FT 25 και των 925 μονάδων για τον Γ.Δ. με σημαντικές πωλήσεις καθιστά ακόμη πιο δυσχερή τη συνέχεια, εάν οι συγκεκριμένες περιοχές γίνουν αντιστάσεις. Και εάν στην πρώτη αντίδραση, που θα επιχειρηθεί, καταστεί αδύνατη η υπέρβασή τους. Για τον Γενικό Δείκτη χαμηλό 52 εβδομάδων έχει σημειωθεί στις 852,87 μονάδες.
Αποτελεί κοινή εκτίμηση, πως και σε αυτή την 3ήμερη βουτιά πλήττονται περισσότερο μετοχές/εισηγμένες με μεγαλύτερη έκθεση στο λεγόμενο ξένο επενδυτικό κεφάλαιο. Ενδεχομένως στην αισθητή μείωση θέσεων ή και αποχώρηση ορισμένων να οφείλονται τα νέα χαμηλά για πολλές μετοχές του δείκτη.
Συγκεκριμένα νέα χαμηλά σημειώθηκαν νωρίτερα για τις μετοχές των ΓΕΚ-Τέρνα (στο 1,92 ευρώ), ΔΕΗ (5,55 ευρώ), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (2,09), Ελληνικά Πετρέλαια (4 ευρώ), ΕΥΔΑΠ (5 ευρώ), ΜΕΤΚΑ (7,40), ΜΟΗ (5,53), ΟΛΠ (12,94), ΤΕΝΕΡΓ (2,06).
Να σημειωθεί πως αύριο Παρασκευή κλείνει και χρηματιστηριακά ο μήνας που έχει ξεκινήσει για τον Γενικό Δείκτη από τις 1.058,78 και τον FT 25 από τις 345,67 μονάδες. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1η Οκτωβρίου ο Τραπεζικός ήταν στις 147,67 μονάδες, θυμίζοντας πως η πρώτη συνεδρίαση του μήνα είχε κλείσει με οριακές απώλειες 0,26%.
Να θυμηθούμε ενδεικτικά τιμές την 1η/10 για μετοχές-σηματωρούς: ΕΤΕ 2,34 ευρώ, Πειραιώς 1,41, Alpha Bank 0,635 και Eurobank 0,307 ευρώ. Επίσης στα 10,56 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ στα 10,56 ευρώ, της ΔΕΗ στα 9,05 ευρώ.
Αλλά και για ΤΕΝΕΡΓ στα 3,03 ευρώ, ΕΧΑΕ στα 5,87 ευρώ, Μυτιληναίο στα 6,05 ευρώ, Intralot στο 1,50 ευρώ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 3 ευρώ κ.ο.κ
makeleio.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...