Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ 70 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ...



Στα 70,163 δισ. ευρώ έφτασαν τον Σεπτέμβριο τα απλήρωτα χρέη στην Εφορία, καθώς αυξήθηκαν μέσα σε μόλις ένα μήνα κατά 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, στην κυβέρνηση ...

ακόμα τρέχουν για να ετοιμάσουν τη ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις, καθώς χθες και σήμερα συγκαλούνται απανωτές συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών με την ελπίδα μήπως και τελειώσουν όλα μέσα στην εβδομάδα. Για το θέμα αυτό ενημερώνεται πλέον και η Τρόικα μέσω email, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας βρίσκονται σε συνεχείς επαφές ενόψει της επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στη χώρα μας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

- Στο πρώτο εννεάμηνο του 2014 οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους νέους φόρους ύψους 9,683 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 1,029 δισ. ευρώ μέσα στον Σεπτέμβριο.

- Τα παλαιά χρέη (που ήδη είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα το 2013) έφτασαν τον Σεπτέμβριο στα 60,480 εκατ. ευρώ. Μειώθηκαν κατά 105 εκατ. ευρώ από τον Αύγουστο επειδή οι φορολογούμενοι πληρώνουν όπως μπορούν τις δόσεις για τις παλαιές ρυθμίσεις, αλλά αφήνουν απλήρωτους τους τρέχοντες φόρους της χρονιάς που προστίθενται στα νέα χρέη του 2014.


 www.newmoney.gr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...