Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ...


Οι αλλαγές στο θέμα του συνδικαλιστικού νόμου θα μετριάσουν τις απαιτήσεις της τρόικας για παρεμβάσεις στις ομαδικές απολύσεις και στο Ασφαλιστικό, όπως εκτιμά ...
η κυβέρνηση, της οποίας οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας.


Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», είναι έτοιμη να προσωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου μετά από 32 χρόνια.

Η ατζέντα των προτεινόμενων αλλαγών περιλαμβάνει επτά θέματα, μεταξύ αυτών την επανεξέταση όλων των συνδικαλιστικών προνομίων, την αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών αλλά και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των συνδικάτων.

Ενδεικτικό του νέου πλαισίου -που θα τεθεί προς συζήτηση ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση- είναι πως οι συνδικαλιστές για να απουσιάζουν πάνω από επτά ημέρες από την εργασία τους θα πρέπει να παίρνουν άδεια από ειδική επιτροπή, ενώ με βάση το νέο πλαίσιο θα προβλέπεται η ποινή της απόλυσης συνδικαλιστή εάν υπάρξει ποινικό αδίκημα ή απιστία. Επιπλέον, η προειδοποίηση προκήρυξης απεργίας θα πρέπει να γίνεται αφεξής 48 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...