Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η τελευταία Δημοσκόπηση… Ποιος προηγείται, ποιος κατρακυλά, το «πρέπει» και το δεν «πρέπει»


Αναμενόμενα δύσκολα τα πράγματα για τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
Η συνεχιζόμενη, χωρίς δρόμο επιστροφής, αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού έτσι ορίζουν τα «μεγάλα αφεντικά», οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, αλλά....

και τους ίδιους τους τους εαυτούς. Και αν για τον Μπένι τα αποτελέσματα είναι γνωστά, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει πάτο, για τον Σαμαρά η κατρακύλα είναι πρωτόγνωρη, με τη Νέα Δημοκρατία να χάνει συνεχώς έδαφος…

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ (21,2%) κατά 3,7% έναντι της Ν.Δ. (17,5%) καταγράφει η δημοσκόπηση της E-VOICE που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ 3,9, οι ΑΝ.ΕΛ με 2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,8%. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 17% (16,7%).

Στο ερώτημα αν πιστεύουν πως η χώρα πρέπει ή δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το 46,2% απαντά «Δεν πρέπει» και το 45% ότι «Πρέπει».

Πάντως το 44% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες με αφορμή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ διαφορετική γνώμη εκφράζει το 35,9%.

Μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα το 35,7% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον νυν πρωθυπουργό για τη θέση αυτή και το 31,9% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανέναν» απαντά το 31%.


 http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...