Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ...


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό (;) γύρο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τέλη της εβδομάδος που ξεκινά σήμερα, ...
αναμένεται να αρχίσουν να καταφτάνουν τεχνικά κλιμάκια που θα εγκαθίστανται στα κρίσιμα υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος  και Υγείας). Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και το σύνθημα που στέλνουν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι «τελειώνετε μέσα σε ένα μήνα με τα 600 προαπαιτούμενα, αν θέλετε να πάρετε μαζεμένες τις τέσσερις δόσεις που απομένουν για το 2014 από ΔΝΤ και για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος».


«Κλειδί» των εξελίξεων θα αποτελέσει η ανακοίνωση των στρες-τεστ των τραπεζών αυτήν την εβδομάδα, που θα αποκαλύψει τι θα απογίνουν τα 11 δισ. ευρώ που παραμένουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος.

Ωστόσο στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται πλέον σε δεινή διαπραγματευτική θέση μετά το σοκ στις αγορές ομολόγων και μετοχών, την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος της πλέον είναι μια θετική δήλωση προόδου στο Eurogroup το Νοεμβρίου και να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου που συνεδριάζει για τελευταία φορά το Eurogroup φέτος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις αποφάσεις για το χρέος στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο ο νέος γύρος της αναμέτρησης θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον προηγούμενο, γιατί από 1ης Νοεμβρίου θα σχηματιστεί η νέα Κομισιόν. Έτσι όταν θα επιστρέψουν και οι επικεφαλής, θα έχουν πλέον σαφείς οδηγίες από τη νέα ηγεσία της ΕΕ για το πώς να χειριστούν το ελληνικό ζήτημα.

Έτσι, στις αμέσως επόμενες μέρες και εβδομάδες θα κορυφωθεί το παζάρι για τους όρους και α ανταλλάγματα που θα ζητήσει η Τρόικα, με φόντο το ρευστό πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

newmoney.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...