Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η προβοκατόρικη λειτουργία των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών...



Όσοι θεωρούν πως οι ανθελληνικές διαδηλώσεις στην Αλβανία οφείλονται σε περιθωριακά στοιχεία υποκινούμενα από ακραία κόμματα, είναι βέβαιο πως κάνουν λάθος...

 Πληθώρα ενεργειών οφείλονται είτε σε κατευθυνόμενες οδηγίες από τα κόμματα εξουσίας της
Αλβανίας, είτε τα ανέχονται και συνοδοιπορούν.
Και μάλιστα, με συμμετοχή των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες με ψευδείς «πληροφορίες» κατευθύνουν την επίσημη κυβερνητική πολιτική σε πράξεις κατά της Ελλάδας.
Αποκαλυπτικός επ’ αυτού είναι ο πρώην Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας, κ. Φάτος Κλόσι, με συνέντευξή του που δημοσίευσε η εφημερίδα Panorama, ο οποίος χαρακτηρίζει την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Αλβανίας (την οποία αποκαλεί Ελληνική Εκκλησία) ως πλέον επικίνδυνη από τους ακραίους ισλαμιστές!
Το όλο κείμενο, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, δείχνει άνθρωπο μειωμένης αντίληψης. Αλλ’ επειδή τόσο ηλίθιος δεν μπορεί να τοποθετηθεί Αρχηγός Μυστικών Υπηρεσιών, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αποτελεί ένα από τους πολλούς προβοκάτορες που δημιουργούν τις εντάσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.
Ο κ. Φάτος Κλόσι υποστηρίζει ότι οι δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας (επαναλαμβάνω, ότι την αποκαλεί Ελληνική) στο αλβανικό κράτος είναι περισσότερο επικίνδυνες από αυτές των ισλαμιστών. Εκφράζει δε την απορία του, επειδή παρά το γεγονός ότι οι αλβανικές Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν αυτές τις δραστηριότητες και ενημέρωναν τις αλβανικές κυβερνήσεις, αυτές δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή.
Προσέξτε τώρα το παιδαριώδες επιχείρημά του. Αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο η Ορθόδοξη Εκκλησία, υποστηρίζει, επειδή αυτή έχει την υποστήριξη του ελληνικού κράτους, ενώ η μουσουλμανική Κοινότητα της Αλβανίας, δεν στηρίζεται σε κάποια χώρα. Ο Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών δεν έχει αντιληφθεί αυτό που όλη η Δύση καταγγέλλει, την δραστηριότητα δηλαδή των ουαχαμπιστών που αλωνίζουν τα Βαλκάνια με το άφθονο χρήμα της Σαουδικής Αραβίας.
Ούτε υπέπεσε στην αντίληψή του ο ρόλος της Τουρκίας, που απέκτησε ναύσταθμο, αεροδρόμια και το λιμάνι του Δυρραχίου, και που ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός κ. Έντι Ράμα την αποκάλεσε «στρατηγικό εταίρο» και είχε δηλώσει πως η Τουρκία αποτελεί την πραγματική φίλη της Αλβανίας.
Κατά την γνώμη τού κ. Κλόσι, ο λόγος που οι αλβανικές κυβερνήσεις δεν περιορίζουν την ανεπιθύμητη δραστηριότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι πως πίσω από την Εκκλησία βρίσκεται η Ελλάδα, με την οποία δεν συμφέρει να επιδεινωθούν οι σχέσεις, για να μη προβληθεί ελληνικό βέτο στην Ε.Ε. Ο δρόμος της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται και από την Αθήνα, είπε.
Προφανώς μας «δουλεύει». Με κανένα τρόπο η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει χρήση του βέτο, όπως δεν έκανε μέχρι τώρα, αλλ’ απεναντίας παραχωρεί τα πάντα στην Αλβανία, χωρίς κανένα όρο, αποφεύγοντας ακόμη και τις επισκέψεις υπουργών της στην Βόρειο Ήπειρο, στην ελληνική κοινότητα, την οποία έχει δικαίωμα και χρέος σύμφωνα με τις Συνθήκες, να προστατεύει. Γνωρίζει ο κ. Κλόσι την ελληνική ενδοτικότητα, αλλά υποκρίνεται πως την αγνοεί.
Συνεχίζοντας ο κ. Κλόσι, υποστηρίζει πως κακώς η Αλβανία αποδέχθηκε ως Αρχιεπίσκοπο τον Έλληνα κ. Αναστάσιο, ο οποίος παίρνει χρήματα από την Ελλάδα για να συντηρεί την Αλβανική Εκκλησία και να ανεγείρει ναούς. Βεβαίως, αλλιώς είναι τα πράγματα, γνωστού όντος πως η ελληνική Πολιτεία, τζαμιά ανακατασκευάζει, κάθε δε βοήθεια προς χριστιανικές εκκλησίες προσκρούουν σε διαμαρτυρίες δήθεν προοδευτικών.
Το γενικό συμπέρασμα των δηλώσεών του, είναι πως ο Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας, βλέπει να εισρέει στην χώρα του άφθονο χρήμα από την Ελλάδα, ενώ δεν βλέπει καθόλου να συμβαίνει το ίδιο προς τους φτωχούς ισλαμιστές. Ούτε πληροφορήθηκε, τον αριθμό των Αλβανών που -οικογενειακώς, μάλιστα- πολεμούν με ακραίες ισλαμικές ομάδες στη Συρία κατά του Άσαντ.
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλα, για να καταδειχθεί η προβοκατόρικη συμπεριφορά της επίσημης αλβανικής Πολιτείας, χωρίς να τύχει της ανάλογης απάντησης.
Ο Μακεδών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...