Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το ευρώ μας εξαθλιώνει...


Τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν από το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν δωρεάν προϊόντα, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας...
απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Πλήθος κόσμου έσπευσε από το πρωί…
σε λαϊκές αγορές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, όπου δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, κυριολεκτικά για μια σακούλα πατάτες, κρεμμύδια ή ντομάτες. Ο κόσμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσεγγίσει τους πάγκους. Σπρωξίματα, τσακωμοί, ποδοπατήματα και εικόνες που δεν αρμόζουν στην Ελλάδα του 2014. Εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες σκληρές εποχές. Εποχές μεγάλης πείνας…

Από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή, τόση που έκλεισαν πολλοί δρόμοι γύρω από τις λαϊκές, ενώ δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των πολιτών, για μια σακούλα τρόφιμα. Όμως, στη λαϊκή αγορά του Κολωνού η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο, καθώς επικράτησε το απόλυτο χάος. Ο πάγκος των 100 μέτρων που έστησαν οι παραγωγοί γκρεμίστηκε στην προσπάθεια του κόσμου να αρπάξει ό,τι περισσότερο μπορεί.

Σπρωξίματα, ποδοπατήματα και τσακωμοί για μία τσάντα με λαχανικά ή φρούτα.

Οι παραγωγοί βλέποντας τη διαμαρτυρία τους να μετατρέπεται σε... πόλεμο και μην μπορώντας να συγκρατήσουν την ορμή του κόσμου συνέχισαν τη δωρεάν διανομή των προϊόντων τους από τα φορτηγά τους.

Ο κόσμος ήταν τόσος που στη Λένορμαν η κυκλοφορία διεξαγόταν για ώρες μόνο από μία λωρίδα. Στον Κολωνό οι παραγωγοί πήγαν με σκοπό να μοιράσουν 65 τόνους λαχανικών και φρούτων όλων των ειδών, αλλά και 1,5 τόνο ψάρια (γόπα, γαύρο, σαυρίδια), ενώ στο Περιστέρι στήθηκαν πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων.

Δυστυχώς αυτές τις εικόνες επεφύλαξε για τη χώρα μας η ένταξη στο ευρώ. Ο παράδεισος που μας υπόσχονταν ήταν τελικά μια κόλαση. Είναι επείγουσα ανάγκη οι ευρωεκλογές  να πάρουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος με τον λαό να απαιτεί να μπει τέλος στην απάτη του κοινού νομίσματος και τα συνυφασμένα με αυτό μνημόνια που τον εξαθλιώνουν.


ΔΡΑΧΜΗ – Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...