Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πως”βγαίνει”το πλεόνασμα; Ουτε αυτοί δεν ξέρουν !


corrution-a corruption coruption
Πάμε να το πάρουμε από την αρχή!
Τι γίνεται; ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat«συνδυάστηκαν» για να βγάλουν το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το οποίο προκύπτει μετά από πολλούς υπολογισμούς!

Όσο και να ψάξει κανείς, οι αριθμοί δεν βγαίνουν! Στο τέλος λείπουν σχεδόν 900 εκατ. ευρώ! Τα τηλέφωνα από συντάκτες του Υπουργείου Οικονομικών προς αρμοδίους του Υπουργείου, καθηγητές και οικονομολόγους
Η Eurostat λέει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ήταν 23,1 δις το 2013. Σε αυτά συνυπολογίζεται και η επίπτωση από τη στήριξη που δόθηκε στις τράπεζες. Το 2013 η κυβέρνηση έδωσε λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την συνολική επίπτωση στο έλλειμμα (σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ στη Eurostat) να αγγίζει τα 19,72 δις ευρώ.
Αν λοιπόν, βγάλουμε τη στήριξη των τραπεζών, τότε το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι 3,38 δις ευρώ. Σε αυτά τα 3,38 δις θα πρέπει να βγάλουμε τα λεφτά που δώσαμε το 2013 για τόκους για να βγάλουμε το πρωτογενές πλεόνασμα.
Έλα όμως, που για το 2013 δώσαμε 5,88 δις ευρώ. Το λέει επίσημα ο ΟΔΔΗΧ σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη. Αν κάνουμε μια απλή αφαίρεση θα βρούμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δις! Που είναι τα άλλα 900 εκατ. ευρώ οεο;
Μήπως είναι τα λεφτά που είχε υποσχεθεί να δώσει η ΤτΕ στο δημόσιο από τα κέρδη των ομολόγων;
Μήπως είναι λογιστική αλχημεία που μόνο η κυβέρνηση, η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostatγνωρίζουν;
Μάλλον το Υπουργείο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ξεκάθαρες, οι οποίες να μην βγαίνουν από υπολογισμούς ..δημοσιογράφων!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...