Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΒΟΜΒΑ μεγατόνων στο ΠΑΣΟΚ –Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία–Επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου η μαύρη τρύπα ξεπερνάει τα 115 εκ ...


1- Η εισαγγελική έρευνα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ γίνεται για τη διακρίβωση τυχόν διάπραξης του κακουργήματος της υπεξαίρεσης και για φορολογικό έλεγχο
- Ο εισαγγελέας ξετινάζει την περίοδο 2007 εως 2010 όταν επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου η μαύρη τρύπα φέρεται να ξεπερνάει τα 115 εκατομμύρια ευρώ
- Μεγάλα ερωτήματα είναι το γιατί ο Βενιζέλος δεν φέρνει στο φως το πόρισμα ελέγχου 6 εταιρειών για... τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και η σύμπτωση του χρόνου της εισαγγελικής έρευνας με την »κινητικότητα» του Γ. Παπανδρέου
- Διαβάστε την ανακοίνωση-απάντηση από το ΠΑΣΟΚ

Εισαγγελέας »μπήκε» στο ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας έρευνα για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος, αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών.
Απόδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως το ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι η διακρίβωση τυχόν διάπραξης του κακουργήματος της υπεξαίρεσης και ο φορολογικός έλεγχος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η διερευνάται μετά από παραγγελία Εισαγγελέως Πρωτοδικών, αφού ελέγχθηκε πρώτα από δύο τμήματα της Εισαγγελίας Αθηνών.
Το ότι η μαύρη τρύπα των ταμείων αφορά στα έτη 2007 εως 2010, όταν και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γ. Παπανδρέου, αναμένεται να πυροδοτήσει σοβαρότατες εξελίξεις στις ήδη εκρηκτικές σχέσεις του με τον Βενιζέλο.
Μάλιστα κάποιοι ήδη διαρρέοουν τον προβληματισμό τους για την χρονική σύμπτωση της εισαγγελικής έρευνας με την »κινητικότητα»΄που επειδεικνύει τελευταία ο Γ. Παπανδρέου, και ιδίως της κοινής του εμφάνισης με τον Φ. Κουβέλη.
Και βέβαια κανείς μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνάει το »ατού» που έχει καλά κλειδωμένο στα συρτάρια του ο Ευ. Βενιζέλος και το οποίο δεν είναι άλλο από το πόρισμα των εταιρειών για την μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος.


Διαβάστε την ανακοίνωση που έβγαλε ως απάντηση πριν από λίγο το ΠΑΣΟΚ.
Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Εφημερίδα των Συντακτών», το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
»Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι κύκλοι που ασχολούνται εργολαβικά με το ΠΑΣΟΚ- γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο πυλώνας της σταθερότητας στη χώρα -λόγω της προεκλογικής συγκυρίας και της τρέχουσας ειδησεογραφίας περί εσωτερικών προβλημάτων και τα γνωστά παρόμοια, ανέσυραν και πάλι τη πασίγνωστη υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που, όπως και άλλα κόμματα, κουβαλάει το βάρος ενός πολύ μεγάλου χρέους και ενός πολύ μεγάλου δανεισμού.
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα ελέγχονται ως προς την οικονομική τους διαχείριση από ειδικό όργανο προβλεπόμενο ρητά στο άρθρο 29 του Συντάγματος. Το όργανο αυτό βασίζει τον έλεγχο του σε σχετικά πορίσματα ορκωτών ελεγκτών. Αυτά διαβιβάστηκαν στην κα Πταισματοδίκη που τα ζήτησε.
Ο έλεγχος που διενήργησαν από κοινού οι ελεγκτικές εταιρείες με εντολή του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσθετος, ιδιωτικός και συμβουλευτικός καθώς έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός διαχειριστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος του κόμματος .Η διεξαγωγή του ελέγχου αυτού σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στα οποία είχαν πρόσβαση όλες οι έγκυρες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας που όμως ούτε ήθελαν ούτε μπορούσαν να υποκαταστήσουν το μόνο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο του άρθρου 29 του Συντάγματος, το οποίο ούτως ή άλλως βασίζεται σε ετήσιες εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών- μελών των έγκυρων ελεγκτικών εταιρειών της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε στο «συρτάρι» το πόρισμα ως τεχνικό κείμενο, αλλά τη μικροπολιτική συζήτηση που εκλαμβάνει το οικονομικό πρόβλημα όλων ή έστω των περισσότερων κομμάτων ως πρόβλημα μόνο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εσωκομματικό.
Αν αυτού του είδους ο έλεγχος από ελεγκτικές εταιρείες κρίνεται κρίσιμος από τη δικαιοσύνη και συμβατός με την ειδική ρύθμιση του άρθρου 29 του Συντάγματος, τότε φανταζόμαστε ότι θα ζητηθεί να γίνει με ίδιους και ίσους όρους διαφάνειας από όλα τα κόμματα που στη συνέχεια θα υποβάλλουν τα σχετικά πορίσματα».


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...