Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Όταν η Αμερική τράβηξε το χαλί «της Ελλάδος» κάτω από τα πόδια της Ευρώπης...


Όταν η Αμερική τράβηξε το χαλί «της Ελλάδος» κάτω από τα πόδια της Ευρώπης Ημέρες και νύκτες Ουκρανίας. Μήπως οι κυρώσεις που επιβάλλονται στην Ρωσία τελικά τιμωρούν την Ευρώπη; Η ταχύτητα της ροής των γεωπολιτικών και οικονομικών γεγονότων που συμβαίνουν στις μέρες μας είναι τέτοια που τα αλληλοεπικαλύπτει με αποτέλεσμα η πληροφόρηση να μην μπορεί να αιτιολογήσει την σημασία αυτών. Ουσιαστικά τα γεγονότα που προκαλούνται παγκοσμίως έρχονται από το.... ¨σκοτάδι¨ , διέρχονται ¨μέσω σκότος¨ και καταλήγουν σε χοντρό ψηλαφητό σκότος.

Το 2013 η εύθραυστη Αμερικάνικη Οικονομία με τις μεταβαλλόμενες πολιτικές της¨ποσοτικής χαλάρωσης¨ της FED φαινόταν ¨παιδική χαρά¨μπροστά στις σκληρές δημοσιονομικές γραμμές που επέβαλλε το δίδυμο Μέρκελ- Σόιμπλε στην ζώνη του Ευρώ.
Η δύναμη της Γερμανικής Οικονομίας με τα αρνητικά επιτόκια των ομολόγων της, τα πλεονάσματα της και την ιδιαίτερη εμπορική ενεργειακή σχέση της με την Ρωσία την έκαναν να ζει το όνειρο της
¨υποψήφιας μελλοντικής υπερδύναμης¨.

Μέσα στα όνειρα της αυτά έβλεπε και την σε βάθους πενταετίας χρόνου ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτοδυναμίας της υπολογίζοντας στον ¨απέραντο¨ πλούτο του Φυσικού Αερίου της Μεσογειακής Λεκάνης Ελλάδος- Κύπρου.
Τα όνειρα λοιπόν άρχισαν να γίνονται σχεδιασμοί και η ¨εκσυγχρονισμένη¨ Ελλάς και η ¨πλούσια¨ Κύπρος έγιναν μνηνονιακές την στιγμή που χαραζόταν ταυτόχρονα νέοι ενεργειακοί διάδρομοι- αγωγοί που θα μετέφεραν τον υποθαλάσσιο πλούτο στην Ευρώπη.
H Κύπρος στριμωγμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με τους τουρκικούς σχεδιασμούς να προωθηθεί το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη. Σύμφωνα με ένα πολύ ενδεικτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet, επικαλούμενη σχετική ανταπόκριση του γνωστού πρακτορείου ειδήσεων, Reuters, μέσα στο 2015 αναμένεται να αρχίσει με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή του αγωγού Ισραήλ-Τουρκίας.¨ olympiada Νίκος Χειλαδάκης
Αυτός ο τούρκικος αγωγός πιθανό και λογικό να συνδέεται με τον γνωστό ΤΑΝΑΡ προέκταση του οποίου αποτελεί το ελληνικό τμήμα του ως ΤΑΡ που εκτός από το αζέρικο αέριο θα μεταφέρει και το κυπριακό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Βόρειας Ελλάδος. Να γιατί η σημασία του ΤΑΡ που διατρέχει σχεδόν παράλληλα την Εγνατία οδό είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της ΕΕ.
Να και ένας άλλος λόγος για τον οποίο σχεδιάζονται μεγάλοι οδικοί άξονες…

Που ξέρουμε αν αύριο μεθαύριο μας ανακοινώσουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός νέου μικρότερου αγωγού παράλληλα της Ιονίου οδού που πιθανώς με λιγότερα κόστη θα μεταφέρει συνδεόμενος και αυτός με τον ΤΑΡ το φυσικό αέριο των ενεργειακών οικοπέδων της Κρήτης και του Ιονίου;
Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;
Για να καταδείξουμε ότι κάποιοι στην Ευρώπη σχεδίαζαν να στρώσουν ένα πλούσιο χαλί εδώ στην Ελλάδα για να είναι ¨ζεστά πάντα τα πόδια τους¨ βρέξει- χιονίσει.

Ιστορικά η χάραξη και ο σχεδιασμός των αγωγών αυτών συμπίπτει με τους δρόμους που ακολουθούσαν οι σταυροφόροι για να μεταφέρουν τα λεηλατημένα από την Λατινοκρατία πλούτη της Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας στην Δύση. Μήπως και εμείς σήμερα μπορούμε να διαπιστώσουμε τέτοιες ομοιότητες;
Τελικά ποιος south stream , ουκρανικοί αγωγοί και ¨πράσινα άλογα¨ ; Η Ρωσία πρέπει να μείνει απ έξω… H Ευρώπη σε τουλάχιστον βάθος πενταετίας θα ζούσε το όνειρο της ενεργειακής της απεξάρτησης από την Ρωσία και τέρμα οι αγκαλιές και τα φιλιά με τον κ. Πούτιν.
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός τι πόνο και κοινωνική δυστυχία κόστισε στην Ελλάδα; Που θα μπορούσε αν δεν μπαίναμε στα μνημόνια να γίνουμε εμείς οι παραγωγοί και οι διακινητές του δικού μας Εθνικού πλούτου.
Τελικά αυτό ¨το χαλί των μνημονίων και των αγωγών¨ που σχεδιάσθηκε για να ζεστάνει τους Ευρωπαίους δεν πολύ- άρεσε στους Αμερικάνους.
Ενδεικτικό είναι όταν η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ευρώπη Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ να λέει στον συνομιλητή της: “Η ΕΕ ας πάει να γ…θεί”! σε ηχητικό ντοκουμέντο τηλεφωνικής συνομιλίας σε σχέση με την κρίση της Ουκρανίας 07.02.2014 |
Και από τον Φεβρουάριο του 2014 το Ευρωπαικό όνειρο των ¨σύγχρονων σταυροφόρων¨ γίνεται ΕΦΙΑΛΤΗΣ.
Οι Αμερικάνοι για τους δικούς τους λόγους βιάστηκαν και δεν άφησαν τουλάχιστον τα χρονικά περιθώρια να υλοποιηθεί η κατασκευή και η λειτουργία των ανωτέρω ενεργειακών αγωγών με αποτέλεσμα οι επόμενοι χειμώνες να γίνουν προβληματικοί για την ¨πλούσια κατ άλλα Γερμανία¨. Ουσιαστικά ανέτρεψαν την γεωπολιτική σκακιέρα ή είχαν τα δικά τους σχέδια.

Το μοτίβο ακολουθείται πιστά σε όλους τους παγκόσμιους πολέμους.
Οικονομική κρίση- Πόλεμος- Ανάδειξη Υπερδύναμης.
Αν μπούμε στο μυαλό των Γερμανών, μπορούν μεν να συνηγορούν στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και φυσικά το κάνουν με βαριά καρδιά γιατί θα ήθελαν ποτέ να μην είχε συμβεί αυτή η Κρίση στην Ουκρανία.
Εφιάλτης τους δε παραμένει ότι η οποιαδήποτε κλιμάκωση που εκ των πραγμάτων προδιαγράφεται στο μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας να τους αφήσει δίχως να μπορούν να φτιάξουν ένα ζεστό καφέ.
Πιθανώς να γίνεται κατανοητό ότι κάποιοι τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια τους.
Ποιο χαλί;
Mα φυσικά ¨το χαλί ¨της Ελλάδος .

Άραγε το ¨οικονομικό κάταγμα ¨από την γλίστρα πόσο θα κοστίσει στην υπερφίαλη σήμερα Ευρώπη που εφηύρε ¨απάνθρωπους μνημονιακούς σχεδιασμούς¨ για να καταδυναστεύσει αδύναμους λαούς που κατά άλλα είναι ισότιμοι συνεταίροι και μέλη της.
Τελικά η εκμετάλλευση των λαών ενεργοποιεί τους αδέκαστους πνευματικούς νόμους που έρχονται να κλείσουν τα κενά των αδικιών.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ. η γειτονική εξ ανατολών χώρα της Τουρκίας γνωρίζει ότι ο όλος ενεργειακός σχεδιασμός της Ευρώπης εξ αιτίας της κρίσης της Ουκρανίας πρέπει να επιταχύνει την υλοποίηση του γιατί ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα. Τα νέα αυτά λοιπόν δεδομένα της δίνουν την δυνατότητα να παίξει το δικό της παιχνίδι, αφ ενός στις διαδρομές που θα διέρχονται οι ανωτέρω αγωγοί και αφ ετέρου στην ποσόστωση συμμετοχής και εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην Μεσογειακή λεκάνη.
¨ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ , ιδού και το πήδημα ¨ 


hellasforce.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...