Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Οι περιφερειάρχες στο κόλπο της αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης της Ελλάδας...


Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Δεν θα έχετε διερωτηθεί ακόμη γιατί αυξάνεται η διάρκεια της θητείας των περιφερειαρχών σε 5 χρόνια. Τέτοιες λεπτομέρειες ποτέ δεν τις προσέχετε. Δεν προσέχετε επίσης, ότι η διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης είναι 4 μόνο χρόνια.
Γιατί...
ένας περιφερειάρχης πρέπει να έχει σταθερότερη και μεγαλύτερη διοικητική περίοδο απο ένα Πρωθυπουργό; Πάνω απο αυτόν είναι; Γιατί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει μεγαλύτερη θητεία απο ένα Πρωθυπουργό; Γιατί είναι πάνω απο αυτόν.

Γίνεται σιγά-σιγά προφανές, ότι η χώρα βαίνει προς αλλαγή στο τρόπο διακυβέρνησης. Είναι το μόνο ίσως απο όσα έχει αναφέρει η Ψαρούδα – Μπενάκη το οποίο ακόμη δεν έχει επαληθευθεί. Η δουλειά όμως φαίνεται ότι προχωράει. Την ίδια ώρα εσείς ασχολείσθε με το Ποτάμι…
Διαφαίνεται πλέον, ότι οι κυβερνήσεις του κέντρου απο το κοντυνό μέλλον θα έχουν μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα στη διακυβέρνηση της χώρας.
Eίναι δεδομένο ότι μετά τις ευρωεκλογές, θα υπάρξει περίοδος μεγάλης πολιτικής αστάθειας που θα δώσει ξεχωριστό ρόλο στο ρόλο των περιφερειαρχών, κάτι που θα τους αναδείξει σε ηγετικές φυσιογνωμίες σε κάθε εν δυνάμει και υπο μελλοντική αυτονόμηση περιφέρεια. Η προπαρασκευή έχει ήδη ξεκινήσει με τη κυκλοφορία στο διαδίκτυο απόψεων που προτείνουν να ενισχυθούν μελλοντικά οι περιφέρειες με δικά τους φορολογικά έσοδα.
Έχει σημασία να δούμε μετά τις ευρωεκλογές, ποιοί και πώς θα βγούν περιφερειάρχες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Πώς μπορείτε και κοιμάστε τα βράδυα;

Mερικοί στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό είναι ήδη ενημερωμένοι για αυτό που έρχεται. Κοιμηθείτε εσείς και η τύχη σας δουλεύει. Φάγατε αρνάκι; Ώρα να ξεκουραστείτε τώρα. Εσείς και στο φαγητό κουράζεστε… 
Η πρόβλεψή μου είναι, ότι
οι “Στηλίτες” στον μέλλον θα αυξάνονται και δεν θα είναι μόνο βουλευτές.
Ένα ωραίο άρθρο που αναφέρεται στα “Στηλιτικά” του 1874 βρήκα εδώ. Όλα δείχνουν πως η χώρα ζεί μια ανάλογη περίοδο, όπου οι νόμοι περνούν απο τη Βουλή χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Η διαφορά είναι ότι τώρα – παρότι υπάρχει λόγος - ΔΕΝ υπάρχουν παραιτήσεις βουλευτών, πράγμα το οποίο βάζει τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. “Στηλίτες” είναι εν δυνάμει όλοι.

Κατά φωνή…


Τυχαίο να είναι το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη ανάγκη ανακήρυξης περιοχής ΕΟΖ  (Ειδικής Οικονομικής Ζώνης) στη Θράκη; Η πληροφορία είναι απο εδώ. Για όσα δεν μπορεί να αποφασίσει κανείς μόνος του ρωτάει τους άλλους να του πούν αυτό που θέλει να ακούσει. Δεν το ξέρατε;

Ήμουν σίγουρος ότι κάτι θα υπήχε. Έτσι, ψάχνοντας στο διαδίκτυο εντόπισα το ανωτέρω κείμενο με πολύ μεγάλη ευκολία.
Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλες τέτοιες “μελέτες”. Ψάξετε και εσείς. Οι διαμελιστές της χώρας με τα τσιράκια τους δεν κρύβονται πια. Δεν φοβούνται κανένα και έχουν πλάτες. Συνεχώς προωθούν καταστάσεις με κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις ή νόμους και αποκλείοντας πρόσωπα που “ενοχλούν” με τελικό σκοπό την ταχύτερη και με χωρίς αντιδράσεις αυτονόμηση περιοχών της Ελλάδας.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τον ηγέτη που έφερε τον Καλλικράτη και τα tools των μελλοντικών αυτονομήσεων (ΔΝΤ, μνημόνια, PSI-1, PSI-2, δάνεια κλπ) στην Ελλάδα, τον περίφημο ΓΑΠ, φίλο του Σαμαρά απο τα παληά. Κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει απο το μυαλό, ότι ο ΓΑΠ “εγγυήθηκε” για να γίνει ο Σαμαράς Πρωθυππουργός.
Υδρογονάνθρακες, ορυκτός πλούτος στη ξηρά και τη θάλασσα (βλέπετε εδώ και εδώ), όπως και οι λυκοφιλίες των ΗΠΑ με την Άγκυρα είναι τα σημεία που πρέπει να αναλύσει κανείς για να φτάσει στην αλήθεια και να συμπεράνει τι έρχεται.

Θράκη, Κρήτη, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Πελοπόννησος είναι τα σημεία κλειδιά της υπόθεσης. Σε αυτά πρέπει κανείς να έχει συνεχώς τα μάτια του επάνω. Η δήθεν τουριστική “συνεργασία” με τη Τουρκία αποδεικνύεται ότι ήταν φούσκα, αφού μεγένθυνε το θέμα της εμφάνισης των “Τουρκικών” μειονοτήτων ακόμη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 
Η κυβέρνηση δεν σταματάει επίσης να διευκολύνει με νόμους την είσοδο όλο και περισσοτέρων Τούρκων πολιτών στην ΕΕ ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των Ισλαμικών ταγμάτων ή των μισθοφόρων, που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τα Προξενεία όλων των χωρών στην Ελλάδα για Εθνικούς λόγους και πρέπει να το κάνει το συντομότερο, γιατί είναι η μεγαλύτερη πυριτιδαποθήκη της ΕΕ.
Κατά τα άλλα, οι τεχνικές γνωστές… Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει να  δουλεύει σαν κράτος εν κράτει. To υπ. Οικονομικών συνεχίζει να γονατίζει και να φοβερίζει τον κόσμο.
Είναι πολλά τα λεφτά και η Ουκρανία είναι κοντά…
Είναι η περίοδος που πρέπει να καταγράφετε, ότι λένε και ότι κάνουν όλοι. H πρόσφατη συνάντηση Σόρος με υπουργούς και τραπεζίτες δεν είναι τυχαία. Θα πρόκειται για εσωτερική ενημέρωση και σημαίνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις.
Σημειώστε πως όσα λεφτά δίνει κατά καιρούς η ΕΕ στην Ελλάδα, σε τίποτα δεν αλλάζει τη ζωή σας. Τα λεφτά πάνε στις τσέπες εκείνων που πήγαιναν πάντα και σε επιλογές που δεν οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής και σε ανάπτυξη.

Όπου νάναι θα σκάσει και το παρακράτος ή η Τουρκία να φοβερίζει κλπ. Αλοίμονο…

Κατά τα γνωστά, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει κάποιο συμβάν που θα παρασύρει την προσοχή των πολιτών σε άλλο θέμα. Ακόμη δεν μάθατε πως λειτουργεί το παρακράτος στην Ελλάδα, την Αργεντική της ΕΕ, τη χώρα – Παράδεισο των εφοπλιστών και των τραπεζιτών;
Μια παρέα είναι όλοι, με κοινό σκοπό. Προσοχή, στα νομοθετήματα που περνάνε αυτές τις ώρες απο τη Βουλή. 
 
 
 
http://zcode-gr.blogspot.jp/2014/04/blog-post_25.html 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...