Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΧΕΡΜΑΝ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΙ: Οι ευρωεκλογές είναι ΠΕΡΙΤΤΕΣ – Οι αποφάσεις λαμβάνονται ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ !!!


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim Σε μια συνέντευξη του , είπε , « στην πραγματικότητα οι » αποφάσεις » βγαίνουν από αλλού και όχι στο Κοινοβούλιο . Μια τέτοια ειλικρινή δυσφήμηση ενός δήθεν δημοκρατικού θεσμού δείχνει ότι
η ΕΕ είναι στη σημερινή δομή της, είναι μια παρασκηνιακή εκδήλωση – και θα παραμείνει έτσι. Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Süddeutsche , ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν Βάν Ρομπάι έδωσε μια αποκαλυπτική εικόνα για τη σημασία της δημοκρατίας στην ΕΕ σήμερα. Με λίγα λόγια :
Δεν υπάρχει. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, ρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ενδιαφέρον στην Ευρώπη για τις ευρωπαϊκές εκλογές : » Υπήρχε πάντα χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων , από το 1979 έως σήμερα , και πριν από την οικονομική κρίση , ακόμη και πριν από την κρίση του ευρώ. Τους πολίτες δεν τους ενδιέφερε τόσο, επειδή δεν είχε επηρεάσει την καθημερινή ζωή τους . « Αυτό είναι διαφορετικό σήμερα , απαντάει ο Δημοσιογράφος στον Βάν Ρομπάι: » Ναι , η Ευρώπη αλλάζει την καθημερινή μας ζωή . Και φυσικά , το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο , τουλάχιστον από τότε που εφαρμόζεται η Συνθήκη της Λισαβόνας . Αλλά οι πολίτες γνωρίζουν επίσης ότι οι οι μεγάλες αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο στο Κοινοβούλιο , αλλά και κάπου αλλού . « Ο Δημοσιογράφος , τρόμαξε , επειδή νόμιζε ότι θα ακούσει ότι όλοι πρέπει να πάνε ως καλοί δημοκράτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές , και τον ρωτάει : » Δηλαδή , πού ? » Βάν Ρομπάι : « Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο , στο πλαίσιο των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων . Αυτή η διαφορά μεταξύ του Κοινοβουλίου και σε εκείνους που πραγματικά αποφασίζουν οι πολίτες είναι πολύ σαφής . « Επόμενη ερώτηση είναι , εάν ο κορυφαίος υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος έχει καλύτερες πιθανότητες να γίνει πρόεδρος . Βάν Ρομπάι : » Δεν είμαι ενθουσιώδης υποστηρικτής αυτής της ιδέας με τους κορυφαίους υποψηφίους . Αυτό , για να το θέσω πιό ήπια , να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων δεν είναι μεγάλη . Το αποτέλεσμα των εκλογών εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες , των εθνικών ευαισθησιών που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την Ευρώπη ή τους κορυφαίους υποψηφίους .
 
 
 http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4822.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...