Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η Δ.Τ γίνεται ΝΕΡΙΤ με μια ακόμη σκανδαλώδη τροπολογία...


Η Δ.Τ γίνεται ΝΕΡΙΤ με νέα τροπολογία στη Βουλή που συμπληρώνει την πραξικοπηματική υπουργική απόφαση λουκέτου της ΕΡΤ της 11 ης Ιουνίου 2013.
Η ΝΕΡΙΤ ως κρατική τηλεόραση λαμβάνει περιουσία μόνο το κτήριο του ραδιομεγάρου και το οικόπεδο ραδιοφωνίας στο δήμο Ιλίου καθώς και μόλις 45 κέντρα εκπομπής από τα 800 που διέθετε η ΕΡΤ.

Επιπλέον η εκκαθάριση της περιουσίας της ΕΡΤ επιμηκύνεται σε δυο χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα δυο χρόνια! Το διαρκές σκάνδαλο του λουκέτου της κερδοφόρας κρατικής τηλεόρασης δεν έχει τελειωμό και η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να εκπλήσσει με τις σωρηδόν παράνομες πράξεις της.
 Η νέα τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, συμπληρώνει την υπουργική απόφαση του λουκέτου της ΕΡΤ, με στόχο να δώσει λύση στο αδιέξοδο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Ταυτόχρονα παρατείνει τη λειτουργία του ειδικού γραφείου διαχείρισης στο υπουργείο του Γιάννη Στουρνάρα, διατηρώντας τον έλεγχο και στο νέο φορέα. Σύμφωνα με την τροπολογία ο Ειδικός διαχειριστής παύει να έχει τα δικαιώματα του νέου φορέα, δηλαδή της Δ.Τ, με την έναρξη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και όχι με την πλήρη λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Πρακτικά δηλαδή στις συχνότητες της Δ.Τ θα αρχίσει να εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ, οπότε και λύνεται το πρόβλημα! Ο ειδικός διαχειριστής έχει μπροστά του δυο χρόνια να ολοκληρώσει την εκκαθάριση της ΕΡΤ Α.Ε, διάστημα που μπορεί να επιμηκυνθεί για δυο ακόμη χρόνια. Στη διαχείριση της ΝΕΡΙΤ περνάει το κτίριο της του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, το οικόπεδο ραδιοφωνίας στο δήμο Ιλίου καθώς και 45 κέντρων εκπομπής ανά την Ελλάδα. Προφανώς όλη η υπόλοιπη κινητή και ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ Α.Ε παραμένει στα χέρια του ειδικού διαχειριστή προς αξιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή τα κτίρια της Κατεχάκη, της Ρηγίλλης, τα 600 και πλέον κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα αλλά και εκατοντάδες άλλα ακίνητα και οικόπεδα σε όλη τη χώρα, δεν μεταβιβάζονται στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα!    
 
tropologiaNerit25-4





Πηγή:http://www.typologies.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...