Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Παραλήρημα Βενιζέλου που μίλησε για διάλυση της ΝΔ! Επίθεση και στους Παπανδρέου - Κουβέλη....


Σε ένα νέο παραλήρημα, έχοντας ως σύμβουλο τον πανικό, επιδόθηκε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης (Extra 3, Κόντρα, Action 24).
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι...
η παλιά Νέα Δημοκρατία διαλύθηκε, ενώ, με αφορμή την κοινή παρουσία των Γιώργου Παπανδρέου και Φώτη Κουβέλη, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ. λειτουργεί «παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ», με την Αγίου Κωνσταντίνου να του αντιτείνει να «απολαύσει μόνος τον πολιτικό πολιτισμό του»! Και βέβαια, υπεραμύνθηκε εκ νέου του PSI, αλλά και των εν γένει χειρισμών του, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ίδιος εκπροσωπεί τη χώρα. «Οι δηλώσεις μου, οι δηλώσεις του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών, δεσμεύουν διεθνώς τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, έκλεισε οποιοδήποτε παράθυρο που η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει «κούρεμα» χρέους, μια και, όπως είπε, εάν κάνουμε κάτι τέτοιο, «θα οδηγηθούμε σ’ ένα αδιέξοδο, θ’ αρχίσει πάλι όλος ο κόσμος να μιλάει για την Ελλάδα, η οποία δεν είναι βιώσιμη, θα χάσουμε τα επιτόκια, θα χάσουμε τους επενδυτές, θα χάσουμε την αισιοδοξία, θα χάσουμε τις θέσεις εργασίας, θα μείνουμε άνεργοι στη φτώχεια και τη μιζέρια μας, λέγοντας ψέματα ότι θα “κουρέψουμε” το χρέος που χρωστάμε σε χώρες».

Την ίδια ώρα, κληθείς να απαντήσει γιατί δεν διέγραψε τον κ. Παπανδρέου, πέταξε τη σπόντα του προς τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «αυτά είναι παλιές πρακτικές. Δηλαδή μπήκε ο Παπανδρέου και διέγραψε τον κ. Σημίτη, θα κάνουμε και εμείς το ίδιο;». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρόεδρος και βουλευτής εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ. Αιχμές, επίσης, άφησε και για άλλους βουλευτές, δίχως βέβαια να κατονομάσει κανέναν, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε στεγάσει διάφορα φαινόμενα προσωπικών συμπεριφορών. Μεγάλη ποικιλία».

Εν συνεχεία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αφού ομολόγησε ευθαρσώς ότι η τρόικα μάς απειλεί, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τη χώρα μας με τη Μολδαβία! «Υπάρχουν πολλοί μισθοί οι οποίοι είναι 70 ευρώ τον μήνα στη Μολδαβία. Η Μολδαβία είναι δίπλα μας, είναι μία ώρα πτήση. 70 ευρώ τον μήνα» είπε, ενώ, δίχως να το πιστεύει και ο ίδιος, συμπλήρωσε ότι «μέσα στο 2014 θα καλυτερεύσει η ζωή μας». Αλλωστε, λίγο νωρίτερα, μιλώντας στη συνάντηση του Κύκλου των Πρέσβεων, διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα «δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο ούτε νέο πρόγραμμα ούτε νέο μνημόνιο και φυσικά ούτε νέα μέτρα λιτότητας».

Βλέποντας δε τη δημοσκοπική κατάρρευση, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι «οι εκλογές αυτές τυπικά δεν θέτουν ζήτημα κυβέρνησης, αλλά μπορεί να θέσουν ζήτημα νομιμοποίησης, σταθερότητας». Αυτό, βέβαια, δεν πτόησε την Κατερίνα Μπατζελή να υπογραμμίσει ότι, αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 12%, θα υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα.

Αλέξανδρος Διαμάντης
 
freepen.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...