Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, στους Γκρίζους Λύκους και από εκεί …στο ΣΥΡΙΖΑ!


Η περίπτωση του Αχμέτ Κουρτ Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ
Του Γιάννη Ξένου
Φαίνεται ότι η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με το τι γίνεται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη.

Από χθες ενέσκηψε νέο θέμα, ίσως και...
πιο σοβαρό, με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Αχμέτ Κουρτ, που κατεβαίνει με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Αχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που είναι γνωστή στη Θράκη για τις πολλές στενές σχέσεις της με το Τουρκικό Προξενείο.
Ο Κουρτ έχει εκλεκτικές συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, έχει στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.
Ο Κουρτ μάλιστα έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο μειονοτικό σχήμα, όπως αναφέρει εκτεταμένο ρεπορτάζ του Έθνους για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται με τη μειονότητα.

Αντιγράφουμε από το Έθνος «μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της “Τουρκικής Ένωσης Ξανθής” ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ που με δήλωσή του εξέφρασε “θαυμασμό για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές”, προσθέτοντας ότι “είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας”».
kourt2

Ο Κουρτ δεν είναι καμιά τυχαία περίπτωση, με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΤΕΞ, μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα, μετέβη πρόσφατα στην Τουρκία, όπου φυσικά δεν παρέλειψε να περάσει και να καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ.
Ακόμα επισκέφτηκε τα πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το φασιστικό ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στον οποίο ο Κουρτ έδωσε και μια πλακέτα του συλλόγου ΤΕΞ (φώτο)!

 Ένα τελευταίο στοιχείο για τον Κουρτ, που δείχνει με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τους υποψηφίους του είναι ότι πριν ανακοινωθεί η συνεργασία του με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κοντά στον συνδυασμό του Παυλίδη που είναι ο υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια!

Η υποψηφιότητα Κουρτ είναι πολύ σημαντικό ζήτημα γιατί καταρρίπτει και το τελευταίο επιχείρημα που επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το λόγο που έκοψε τη Σουλεϊμάν.

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την έκοψε για να βάλει στη θέση της κάποιον αρεστό στη μειονότητα, προκειμένου να μην ενισχυθεί το μειονοτικό ψηφοδέλτιο του DEB, το οποίο όμως στηρίζεται ακόμα και από δικό τους υποψήφιο στην περιφέρεια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα αυτού του κυρίου από την περιφέρεια και να εξετάσει με μεγάλη προσοχή ποιους κατεβάζει στη Θράκη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...