Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Νέο σχέδιο για την είσπραξη φορολογικών οφειλών – Σκληρά μέτρα από τον Ιούνιο...


Στην εφαρμογή σχεδίου για την αυτοματοποίηση της είσπραξης φορολογικών οφειλών θα πρέπει να προχωρήσει εντός του Μαΐου το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο το σχέδιο αυτό θα...
ενεργοποιηθεί εντός του Ιουνίου και θα προβλέπει τον έλεγχο πληρωμών και τον συμψηφισμό φορολογικών χρεών σε καθημερινή βάση, αλλά και την διευκόλυνση των.....
ηλεκτρονικών κατασχέσεων μέσω νέας διαδικασίας.
Από το φθινόπωρο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να σχεδιάσει ένα νέο σύστημα διαχείρισης της ροής εργασίας των γραφείων είσπραξης οφειλών των εφοριών, ενώ παράλληλα η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πρόσθετα κίνητρα προς την κατεύθυνση μιας υγιούς κουλτούρας πληρωμής των φόρων από τους πολίτες.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται με το νέο Μνημόνιο να μην εγκρίνει νέες φορολογικές αμνηστίες και να μην επεκτείνει τις υπάρχουσες αμνηστίες για τη συλλογή των φόρων και των ασφαλιστών εισφορών τουλάχιστον έως το 2017. Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δεσμεύεται έναντι της τρόικας ότι δεν θα προχωρήσει σε νέα περαίωση.
Τέλος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να αναλαμβάνει άμεση δράση για τη διασφάλιση της είσπραξης των φορολογικών χρεών οφειλετών που εγκαταλείπουν τις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων χρεών.


http://simantra.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4949.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...