Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Δεν φτάνουν οι θάνατοι που φέρνει ο ΕΝΦΙΑ ισχυρίζεται η Τρόικα!!!!


του Στάυρου Κατσούλη

Λίγες ώρες πριν την επόμενη συνάντηση με την Τρόικα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι όλα δεν θα πάνε τόσο καλά όσο έλπιζε η κυβέρνηση. Λόγω της οικονομικής κατάστασης των τραπεζών, αναμένεται ότι.... στις εργασίες που θα τελεστούν κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ της τρόικας και των εγχώριων εκπροσώπων της στην κυβέρνηση, θα επικεντρωθούν σε προαπαιτούμενα ζητήματα φορολογίας και "ελάφρυνσης του προβλήματος" που πρέπει να λυθούν άμεσα.


Πηγή που θέλει να μείνει ανώνυμη προς στιγμήν, έδωσε χθες στην δημοσιότητα πληροφορίες που φαίνεται να αποκαλύπτουν ότι η τρόικα ισχυρίστηκε ότι δεν θα φτάσουν οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους, για να διασωθούν οι τράπεζες και να πληρωθούν τα τεράστια τοκοχρεολύσια που μας έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι συνεργάτες τους.

"Είναι φυσικό οι εταίροι και δανειστές μας να επικεντρώνονται στην σωτηρία του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας, εφ όσον όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η συνεργασία τους με το κράτος είναι απολύτως αναγκαία πρακτική πλέον", δήλωσε γνωστό κυβερνητικό στέλεχος με όνομα που αρχίζει από "Βε" και τελειώνει σε "νιζέλος", και συμπλήρωσε: "Η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει την αμέριστη και απόλυτη αφοσίωση της για όσα αφορούν την υλοποίηση των υπογεγραμμένων μέτρων."

Τα μέτρα που έβαλαν στο τραπέζι, φαίνεται να έχουν να κάνουν με το γνωστό σχέδιο "απόσυρσης" 7,6 εκατομμυρίων πολιτών περίπου από την "ενεργή δράση ως ζώντες οργανισμοί" όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ώστε να ελαφρυνθεί ακόμη περισσότερο το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Θα ακολουθήσουν τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα εκκαθάρισης δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, που σε συνδυασμό με το προαναφερθέν μέτρο, θα ελευθερώσει επιτέλους την συγκεκριμένη αγορά ακινήτων και άλλων αξιών, έτσι ώστε να παραχθεί το τόσο αναγκαίο εισόδημα για το τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύριος Πρωθυπουργός φέρεται μαζί με τους συνεργάτες του, να υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να ολοκληρώσουν το σημαντικότατο έργο αυτό. Η τρόικα, για κάποιους άγνωστους λόγους δεν δέχθηκε αμέσως και είπε ότι θα στο σκεφθεί.

Υποθέτουμε ότι έχουν δυσανασχετήσει με την ανικανότητά τους εκεί στην τρόικα, και μάλλον σκέπτονται το εάν θα αναθέσουν αυτό το τόσο κρίσιμο μέρος του σχεδίου στον ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώνουν επιτέλους με την χώρα, μια και έχουν άλλα, πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν με τον χρόνο τους.

Πηγή: Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...