Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη δέσμευση των λογαριασμών. Ε, και; Το ΣτΕ δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο....


Η απόφαση αυτή του ΣτΕ, αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την ανάγκη θεσμοθέτησης στην Ελλάδα Συνταγματικού Δικαστηρίου. Εξηγούμαστε.

Με απόφασή της λοιπόν, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε...
αντισυνταγματικές
όσες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων κτλ έγιναν με πράξη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ λόγω ενδείξεων οικονομικών εγκλημάτων και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης βάσει του άρθρου 30, παρ. 5 του Ν. 3296/2004, για συγκεκριμένο επιχειρηματία που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.


Ε, και τι έγινε; Απλά δικαιώθηκε ο επιχειρηματίας που είχε προσφύγει. Κανένας άλλος πολίτης του οποίου δεσμεύτηκαν ή θα δεσμευτούν τα χρήματα δεν προστατεύεται. Όποιος άλλος πολίτης θέλει να προστατευτεί, θα πρέπει να προσφύγει ο ίδιος στα δικαστήρια και να παιδευτεί 8-10 χρόνια σε κοστοβόρες δίκες για να επιτύχει αποδέσμευση των χρημάτων του.


Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η χρησιμότητα αλλά και η ανάγκη ύπαρξης Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα, το οποίο ούτε θέλει να ακούσει το πολιτικό σύστημα. Γιατί δεν το θέλει το πολιτικό σύστημα: Γιατί μια παρόμοια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα ακύρωνε αυτόματα τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης, ως προς όλους του Έλληνες και θα αποδεσμεύονταν αυτόματα όλα τα χρήματα που είχαν μέχρι τότε δεσμευτεί.



Το ΣτΕ δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο. Ένα απλά ένα διοικητικό δικαστήριο και κρίνει μόνο συγκεκριμένες ατομικές υποθέσεις. Επομένως ακόμα και αν το ΣτΕ διαπιστώσει αντισυνταγματικότητα ενός νόμου, ο νόμος αυτός δεν καταργείται, αλλά μπορεί άνετα η κυβέρνηση να εφαρμόζει τον αντισυνταγματικό νόμο καταπιέζοντας το λαό, χωρίς να ενεργοποιείται ταυτόχρονα το άρθρο 120 του Συντάγματος, για το απλό λόγο ότι την συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησης, την επιτρέπει το ίδιο το Σύνταγμα.





http://hassapis-peter.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...