Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Δεύτερη δικογραφία για την υπόθεση χρηματισμού Μιχελάκη καίει τον ίδιο και εισαγγελέα...


Μια δεύτερη δικογραφία που εμφανίζει τον πρώην υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, να χρηματίζεται, άνοιξε στις 30 Σεπτεμβρίου και την αποκαλύπτει το Hot Doc. Ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης, άσκησε τούτη τη φορά δίωξη εναντίον
επιχειρηματία με την κατηγορία της «ενεργετικής δωροδοκίας».

Τον κατηγορεί εν ολίγοις, πως δωροδόκησε τον Μιχελάκη. Η δεύτερη δικογραφία –πέραν εκείνης που είχε αποκαλύψει το Hot Doc τον περασμένο Απρίλιο (τ. 50)- που σχηματίστηκε για τη δωροδοκία του Μιχελάκη, αυτή τη φορά εναντίον επιχειρηματία που φέρεται να τον δωροδόκησε, αφήνει έκθετο τόσο τον βουλευτή της ΝΔ, όσο και την εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η οποία παρότι είχε στα χέρια της τη δικογραφία όπου ο συνάδελφός της Χάρης Λακαφώσης με αποδεικτικά στοιχεία ζητά από τη Βουλή να άρει την ασυλία του Μιχελάκη για να δικαστεί για χρηματισμό, αντί να απορρίψει τη μήνυση Μιχελάκη κατά του περιοδικού, παραπέμπει το Hot Doc να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση.
Πρόκειται για διπλό σκάνδαλο, αφού, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Hot Doc η πρώτη δικογραφία κατά Μιχελάκη είχε διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο στον υπουργό Δικαιοσύνης με σκοπό εκείνος να την αποστείλει στη Βουλή κι εκείνη να αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Μιχελάκη. Η δικογραφία αυτή αντί να διαβιβαστεί από τον Χαράλαμπο Αθανασίου όπως ορίζει ο κανονισμός, κρατήθηκε επί μήνες στα συρτάρια του και διαβιβάστηκε –κατά παράβαση ακόμη και του Συντάγματος- εκ νέου στον Άρειο Πάγο μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού, δήθεν για έλεγχο νομιμότητας. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε στο υπουργείο τη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε τελικώς στη Βουλή για να συζητηθεί το θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.
Διαβάστε ολόκληρες τις αποκαλυπτικές δικογραφίες στο Hot Doc που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, ή κατεβάστε το Hot Doc με τα ντοκουμέντα για τον χρηματισμό Μιχελάκη μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ΕΔΩ.
 

 http://www.koutipandoras.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...