Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σοκ και δέος στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ...




Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου εξελίχθηκε για τα λεγόμενα μικρά και «ενδιάμεσα» κόμματα η χθεσινή, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα παρουσιάστηκε η πρόθεση ψήφου των ελλήνων πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
Με το 0,8 της ΔΗΜΑΡ, το 3% των ΑΝ.ΕΛ. και το 4% του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον 25 με 30 βουλευτές και των τριών αυτών υπό σφαγή κομμάτων, αναζητούν ήδη «προστασία» στους δύο μεγάλους
μονομάχους των προσεχών εκλογών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί γνωρίζουν ότι παραμένοντας στα κόμματα που βρίσκονται σήμερα δεν έχουν καμία τύχη για την επανεκλογή τους.
Ήδη, πιθανά εντός της εβδομάδας αναμένεται η ομαδική ανεξαρτητοποίηση όλων των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ενώ τάσεις εξόδου προς τα Αριστερά και Δεξιά υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ. Τέλος, πρώην και νυν βουλευτές της ΑΝΕΛ ήδη «χτυπάνε» παρασκηνιακά τις πόρτες της ΝΔ.
Και το χειρότερα από όλα είναι ότι ακόμα δεν έχει αρχίσει η κυρίως προεκλογική μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (και άρα η ακραία πόλωση που θα υπάρξει μέσα στις εκλογές με επακόλουθο την ακραία επίσης συσπείρωση οπαδών των δύο κομμάτων) και είναι φανερό ότι τα μικρά και «ενδιάμεσα» κόμματα δεν έχουν καμία τύχη. 
Ούτε μπορεί να επιβιώσει πολιτικά η ΔΗΜΑΡ με το 0,8% που ήταν το ενδιάμεσο κόμμα μεταξύ Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ. Ούτε μπορεί με το 3% το κόμμα του Καμμένου να επιβιώσει που ήταν το ενδιάμεσο μεταξύ ΝΔ και άκρας Δεξιάς. 
Αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιβιώσει άνετα με το 4% που ήταν το ενδιάμεσο κόμμα μεταξύ ΝΔ και σοσιαλισμού (λέμε τώρα). Ακόμα και με το 6% το Ποτάμι που είναι το ενδιάμεσο μεταξύ ΝΔ και Κεντροαριστεράς θα συναντήσει δυσκολίες στις προσεχείς εκλογές.
Σε πλήρη διάλυση και όλα τα άλλα μικρά κόμματα που είναι «ενδιάμεσα» που είναι «και από εδώ και από εκεί» π.χ. ΛΑΟΣ, Τζήμερος, Οικολόγοι και λοιποί συγγενείς.
Εκείνο πλέον που φαίνεται καθαρά είναι ότι η ΝΔ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να βρει συμμαχίες μετά τις εκλογές, καθώς το ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί να δώσει σκληρή μάχη για να μπει στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει «πολιτικό παιχνίδι» με το Ποτάμι και πιθανούς αριστερόστροφους ανεξάρτητους βουλευτές.

Πηγή:Voliotaki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...