Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Paul Craig Roberts: "Η ΝΤΠ θα επιβληθεί μέσω του 'ελεύθερου' εμπορίου"



Το άρθρο του Πωλ Γραιγκ Ρόμπερτς, με το ακόλουθο κείμενο, φωτίζει και μαστιγώνει την σκοτεινή συνωμοσία που εξυφαίνεται για την υφαρπαγή των τελευταίων υπολειμμάτων εθνικής κυριαρχίας και των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων των πολιτών – μέχρι και της ελευθερίας να επιλέγουν τι τρώνε…

(Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού):

«Η Μηχανή των Εμπορικών Συνεταιρισμών της Ουάσιγκτων»

Εχω φθάσει στο συμπέρασμα πως η Δύση είναι μια τεράστια μηχανή ψεύδους για τη μυστική ατζέντα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Πάρτε για παράδειγμα τον «Διατλαντικό Συνεταιρισμό Εμπορίου και Επενδύσεων» και τον αντίστοιχό του για τις χώρες του Ειρηνικού.

Αυτοί οι δήθεν «συνεταιρισμοί» είναι στην πραγματικότητα οχήματα με τα οποία τα μεγάλα αμερικανικά επιχειρηματικά συγκροτήματα θα εξασφαλίσουν ασυλία από τους κυρίαρχους νόμους των χωρών με τις οποίες συναλλάσσονται. Μια κυρίαρχη χώρα, που επιχειρεί να επιβάλλει τον σεβασμό της νομοθεσίας της από μια μεγάλη αμερικανική επιχείρηση, μπορεί να προσαχθεί σε δικαστήριο από την επιχείρηση αυτή για «παρεμπόδιση εμπορικής λειτουργίας»…

Για παράδειγμα, η Μονσάντο θέλει να πουλήσει μεταλλαγμένους σπόρους στη Γαλλία, ή άλλες αμερικανικές εταιρείες θέλουν να διαθέσουν στη γαλλική αγορά γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα (σημ. μτφ. και μόνο η ιδέα προκαλεί φρίκη στους Γάλλους) και η Γαλλία τους υπενθυμίζει πως η νομοθεσία της το απαγορεύει. Ο «Διατλαντικός Συνεταιρισμός» θα δίνει στις «θιγόμενες» επιχειρήσεις το δικαίωμα να σύρουν τη Γαλλία σε ξένο δικαστήριο, με την κατηγορία παρεμπόδισης της δραστηριότητάς τους. Με άλλα λόγια παρεμπόδιση εισόδου στη Γαλλία απαγορευμένου προϊόντος θα συνιστά αδίκημα παρακώλυσης της εμπορικής δραστηριότητος. (Σημ. μτφ: Συνέβη ήδη από την Φίλιπ Μόρρις, κατά της κυβέρνησης της Αυστραλίας, για την υποχρέωση επισήμανσης των κινδύνων του καπνίσματος στα πακέτα τσιγάρων.)

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ επέμειναν ( και εξασφάλισαν) οι διαπραγματεύσεις (με την Κομισιόν) να διεξάγονται σε ερμητική μυστικότητα και εκτός κάθε δημοκρατικής διαδικασίας. Ούτε και στο ίδιο το Αμερικανικό Κογκρέσο επιτρέπεται η άντληση πληροφοριών γι’ αυτές τις διαπραγματεύσεις!

Είναι φανερό ότι οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες που συμφωνούν με τους όρους αυτών των «συνεταιρισμών» είναι αγορασμένοι και αμειβόμενοι πράκτορες αυτών των αμερικανικών επιχειρηματικών συγκροτημάτων. Εάν αυτοί οι «συνεταιρισμοί» επιβληθούν τελικά, ο μόνος νόμος στην Ευρώπη και στην Ασία θα είναι ο αμερικανικός νόμος!

Παρουσιάζει ενδιαφέρον η σύγκριση σχετικών ρεπορτάζ του BBC (10 Οκτωβρίου) και του R.T. ( Ρωσία Σήμερα, 11 Οκτωβρίου). Το BBC σας πληροφορεί ότι σκοπός του «Διατλαντικού Συνεταιρισμού» είναι να « άρει τα εμπόδια του διμερούς εμπορίου» και να υποκινήσει αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών και των επενδύσεων, της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης. Το BBC δεν αναφέρει ότι κατάργηση των φραγμών, περιλαμβάνει και τους φραγμούς στα μεταλλαγμένα προϊόντα.

΄Ολοι το ξέρουν πως η Ευρωπαϊκή Κομισιόν είναι διεφθαρμένη. Ποιος θα εκπλαγεί εάν τα μέλη της ελπίζουν να πλουτίσουν από τα αμερικανικά επιχειρηματικά συγκροτήματα; Καθόλου περίεργο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διακήρυξε πως είναι αδικαιολόγητες οι ανησυχίες ότι ο «Διατλαντικός Συνεταιρισμός» θα έχει συνέπειες στα κυριαρχικά δικαιώματα…

Το R.T., το οποίο περιορίζεται να πει όλη την αλήθεια επειδή λειτουργεί μέσα στις ΗΠΑ, καταφέρνει να περάσει το μήνυμα με τον τίτλο: « Όχι στον Δ. Συνεταιρισμό! Μαζικές διαμαρτυρίες καταδικάζουν την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμφωνία, ως αρπαγή της εξουσίας από τις πολυεθνικές!»

Σε όλη την Ευρώπη ο κόσμος είναι στους δρόμους, σε μαζικές διαδηλώσεις εναντίον μυστικών συμφωνιών, από διεφθαρμένες κυβερνήσεις που παραδίνουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών τους στην Ουάσιγκτων. Ο ίδιος σταθμός ανέφερε ότι έχουν κινητοποιηθεί τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία καλούν Ευρωπαίους και Αμερικανούς να συνταχθούν στον αγώνα εναντίον « της μεγαλύτερης αρπαγής εξουσίας από τα οικονομικά συγκροτήματα στη τελευταία δεκαετία».

Το R.T. μετέδωσε τη δήλωση ηγέτη της διαδήλωσης στο Βερολίνο ότι οι μυστικές συμφωνίες « δίνουν στις εταιρείες περισσότερα δικαιώματα από όσα είχαν οποτεδήποτε στην ιστορία». Και όλοι ξέρουμε πως είχαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να δικαιούνται.

Πλακάτ της διαδήλωσης στην Parliament Square του Λονδίνου, με εικόνα τα δόντια του καρχαρία και σύνθημα:«Αυτή τη φορά με αφορά προσωπικά.»

Προγραμματίζονται διαμαρτυρίες σε 22 χώρες της Ευρώπης πορείες, λαϊκές συγκεντρώσεις και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις- σε περισσότερα από 1.000 κέντρα στην Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Τσεχία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ελλάδα.(Σημ. Το R.T, για την Ελλάδα έχει προφανώς αποκλειστική πληροφόρηση, γιατί τέτοια προαναγγελία δεν έχει υποπέσει τουλάχιστον την αντίληψη του μεταφραστή.)

Γι’ αυτήν την τελευταία αρπαγή εξουσίας από τα οικονομικά συγκροτήματα άκουσαν τίποτα οι Αμερικανοί από την Φόξ Νιούς, το CNN, τους Τάϊμς της Ν. Υόρκης, τους Τάϊμς του Λονδίνου, το ABC ; Φυσικά όχι. Ακούσατε τίποτα για τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της; Φυσικά όχι. Ακούτε μόνο όσα οι ομάδες συμφερόντων σας επιτρέπουν να ακούσετε.

Το R.Τ. αναφέρει πως βασικός σκοπός των διεθνών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είναι «η αξίωση ανάκτησης της Δημοκρατίας» και να τεθεί τέρμα στις μυστικές συμφωνίες που καταστρέφουν τη ζωή όλων, εκτός των αμερικανικών οικονομικών συγκροτημάτων, που τώρα, σε όλο τον κόσμο, θεωρούνται η επιτομή του Κακού.

Αυτές οι ψευδείς «εμπορικές συμφωνίες» προπαγανδίζονται ως «ελευθερία του εμπορίου» και «κατάργηση των δασμών», αλλά αυτό που καταργούν είναι η εθνική κυριαρχία των χωρών που τις αποδέχονται. Η Αμερική ήδη κυβερνάται από τα μεγάλα οικονομικά συγκροτήματα. ΄Αν αυτές οι απατηλές «εμπορικές συμφωνίες» επιβληθούν, η Ασία και η Ευρώπη θα περάσουν επίσης στην εξουσία αυτών των συγκροτημάτων.»

Αυτά καταγγέλλει ο Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, συντηρητικός Αμερικανός καθηγητής, πρώην υπουργός στη κυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέϊγκαν…



ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...