Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η Ε.Ε. αποδήμησε τη χώρα …..

Γράφει η  Α. ΛΕΩΝΗ

Σήμερα είναι ολοφάνερο πως η ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε. υπήρξε καταστροφική σε πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο.

Η Ε.Ε. κατάφερε σταδιακά να από-βιομηχανοποιήσει την Ελλάδα και να
αποσαθρώσει τον αγροτικό τομέα. Κατάφερε με την πολιτική της ένα καίριο πλήγμα στον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Θυμηθείτε, πόσα εργοστάσια είχε η χώρα μας. Θυμηθείτε, πως....

πωλούσε τα αγροτικά προϊόντα της, και όλα αυτά ενώ είχαμε βγει πάμφτωχοι από έναν πόλεμο και από ένα δεύτερο εμφύλιο και οδυνηρότερο πόλεμο.

Στην Ελλάδα της Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνεις επιχειρηματίας, παραγωγός ούτε άλλες ιδιωτικές θέσεις μπορεί να ανοίξουν. Αυτά είναι έργο συγκεκριμένων ολιγαρχικών δυνάμεων της Ε.Ε.. Η χώρα από-δομήθηκε και τρέφεται μόνο με επιδοτούμε παραγωγούς, οι πραγματικοί εξαφανίστηκαν.

Η Ελλάδα υφίσταται την ανατίμηση των τροφίμων ως αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής με τις διάφορες ποσοστώσεις που επέβαλε κυρίως στον κλάδο των τροφίμων. Θυμηθείτε πόσο εύκολα ήταν να τραφεί κάποιος πριν την είσοδό μας στην Ε.Ε.
Σοβαρό πλήγμα υπέστη η χώρα με την παράδοση της πολιτικής του νομίσματος μας σε Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Ξέρουμε όλοι πόσο πτωχεύσαμε την επομένη μέρα της ένταξής μας στο Ευρώ. Το ματσάκι το μαϊντανό όλοι ξέρουμε που έφτασε την επομένη της ένταξης.

Τελευταίους –μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο τους- άφησαν τους δημοσίους υπαλλήλους ως παραγωγικά απονεκρωμένους ‘μισθοφόρους’. Τώρα ήρθε και η ώρα αυτών.
Όμως κανείς δεν μιλά για:
το ετήσιο κόστος ανά πολίτη που έχει η συμμετοχή μας στην Ε.Ε.
το μέρος του ΦΠΑ που αποδίδεται στην Ε.Ε. και ποια η διαφορά του με τις εισροές
τις απο-δομητικές απαιτήσεις (μέσω οδηγιών) της Ε.Ε.

Και παρ όλα αυτά τόσο η Ε.Ε. όσο το Ευρώ στην χώρα μας είναι σε ύψη δημοφιλίας.  Είναι να απορεί κανείς μετά από αυτή την αδήριτη πραγματικότητα. Όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα τόσο της παρατεταμένης πλύσεως εγκεφάλου όσο της εφαρμοζόμενης της λεγόμενης  πολιτικής των επιδοτήσεων.
Τον πρώτο πυρήνα που ‘κατέκτησαν’ οι Ευρωπαίοι στη χώρα μας είναι ο χώρος των πανεπιστημίων. Είναι ο χώρος ο οποίος βρίσκετε σε αγαστή ‘συνεργασία’ με τους Ευρωπαίους. Ίσως είναι λογικό, αλλά εκεί βρίσκονται οι πρώτοι λεγόμενοι ‘Ευρω-λιγούρηδες’, με το αζημίωτο βέβαια. Δείτε τους λεγόμενους Ειδικούς Λογαριασμούς των Πανεπιστημίων και θα καταλάβετε. Και αν δείτε και το ‘άβατο’ των διαφόρων λογαριασμών που έχει τότε θα καταλάβετε που ‘πήγαν’ οι ‘διανοούμενοι’. Δικαιώνεται η ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου εναντίον της Ε.Ε. (τότε ΕΟΚ) κατά τα πρώτα 2-3 χρόνια της ένταξης μας σε αυτήν. Οι συνεχιστές του εγκατέλειψαν και αυτήν την ρητορική.

Μέσα στην Ε.Ε. πτωχεύσαμε. Ακολουθώντας οδηγίες διαλύθηκαν όλες οι υποδομές αυτής της χώρας. Η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα σήμερα δεν είναι εικόνα πολιτισμένης Ευρωπαϊκής χώρας. Μικρά παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, Οικογένειες που δεν έχουν το ψωμί για την επιβίωσή τους και τόσα άλλα. Σε αυτό το χάλι φθάσαμε ενώ ήμασταν στην Ε.Ε. , ενώ είχαμε παραδώσει το Εθνικό μας νόμισμα , ενώ ακολουθούσαμε τα μέτρα και ενώ διοικούσαν οι ‘συμβατοί’ και υποτακτικοί ως προς την Ε.Ε. πολιτικοί.

Ο Ελληνισμός Ιστορικά έχει υποστεί πολλά δεινά από τους λεγόμενους ‘Φραγκο-γερμανούς’ δηλ. τους δυτικοευρωπαίους. Φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μια ακόμη συντριπτική ήττα. Φαίνεται ότι ετοιμάζονται σε μια ακόμη λεηλασία του Εθνικού μας πλούτου και εμείς ακόμη δεν φαίνεται να το έχουμε καταλάβει. Παγίδεψαν την χώρα –με συνενοχή και των πολιτικών μας- και τώρα πασχίζουν να καταλάβουμε πόσα τους χρωστάμε για να μας πάρουν και το ‘βόδι’.


 http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...