Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΟΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ...


Του Σπύρου Ξένου
Την περίοδο που διανύουμε πρωταρχικό θέμα συζητήσεων και προβληματισμού  αποτελεί η ψήφος στις προσεχείς εκλογές. Πολλοί φίλοι και γνωστοί μη έχοντας ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας είτε για...


λόγους δυσαρέσκειας είτε κυρίως για λόγους  απογοήτευσης από τους έλληνες πολιτικούς θέτουν το ερώτημα ποιόν να ψηφίσω. Η απάντηση που δίνω σε όσους σέβονται τη γνώμη μου είναι, αν θέλουν να μη τους θεωρούν ΚΟΥΤΟΥΣ, να ξεφύγουν από τις αυστηρές κομματικές γραμμές και να διαλέξουν ένα πρόσωπο που σε γενικές γραμμές συμφωνούν μαζί του. Να επιδιώξουν να το γνωρίσουν, να μελετήσουν τις απόψεις του και να του ζητήσουν να δεσμευθεί προσωπικά ότι θα τηρήσει τα λεχθέντα και δεν θα γίνει δούλος καμιάς κομματικής γραμμής που εναντιώνεται στις αρχές του και σε αυτούς που εκπροσωπεί.
Η πληθώρα των  πολιτικών μας, συμπεριφέρεται χωρίς σεβασμό προς τον πολίτη και τη χώρα γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Αν θέλετε να διορθωθεί η κατάσταση  βρείτε τη δύναμη να ψηφίσετε ανθρώπους που δεν θα σας κάνουν κανένα ρουσφέτι, που είναι ακριβοδίκαιοι, που έχουν να δώσουν πολλά σε αυτή τη χώρα. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΑΤEΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ (ζητώντας μετεκλογικά ανταλλάγματα, τα οποία θα γίνουν και πάλι εις βάρος της χώρας)
Τιμωρείστε αυτούς που σας θεωρούν ΚΟΥΤΟΥΣ, αναγκάστε τους να συνεργαστούν ψηφίζοντας πρόσωπα με ισχυρές προσωπικότητες. Το παρακάτω μικρό δείγμα των απόψεων που έχουν αρκετοί πολιτικοί στην Ελλάδα για τους Έλληνες ψηφοφόρους θα πρέπει να σας κάνει να αντιδράσετε:
1. «Βάλτε στα ψηφοδέλτια τον κάθε άσχετο αρκεί να είναι γνωστός(να βγαίνει στη τηλεόραση)-θα προσελκύσει ψήφους-ούτως ή άλλως πάλι εμείς θα κάνουμε κουμάντο(τα πολιτικά τζάκια)».Απόδειξη αποτελεί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η ενσωμάτωση στα ψηφοδέλτια κάθε φορά τελείως άσχετων με την πολιτική ή κρυφών κομματικών υποστηρικτών (ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, πρώην υψηλά ιστάμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί κλπ) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς δεν έχουν επιδείξει αξιόλογη πολιτική πορεία και δεν αξίζουν μερίδιο της ψήφου των ελλήνων.
2. «Τάξτε τους χωρίς καμιά σοβαρή επιχειρηματολογία αυτά που θέλουν να ακούσουν- έχει δουλέψει και στο παρελθόν-Ο πνιγμένος(απολυμένος-άνεργος) από τα μαλλιά του πιάνεται».
3. «Φοβίστε τους ότι χωρίς εμάς(πολιτικά τζάκια και πολιτική ελίτ) θα έρθει η κόλαση».
4. «Ψηφίστε εμάς που δεν έχουμε καμιά πολιτική ευθύνη για τη κατάντια της χώρας» Και αναρωτιέται ο μέσος έλληνας: Που είναι ο έλεγχος της αντιπολίτευσης τόσα χρόνια στο κυβερνητικό έργο; Είναι δυνατόν ποτέ να μην συμφώνησαν σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο ακόμα κι αν ήταν ολοφάνερο ότι η καθολική ψήφισή του θα έκανε καλό στον τόπο αφού θα ενδυνάμωνε τη νομιμοποίηση του υποψήφιου νόμου;
5. «Άλλαξε το όνομα μιας αποτυχίας και βάλε αρχηγό την κληρονομιά που έδωσε ένας μακαρίτης πολιτικός ηγέτης στο υιό του-το όνομά του-και θα σε ψηφίσουν. Κι αν ακόμα δεχθούμε ότι ο πατέρας ήταν ικανός ηγέτης πρέπει κατ ανάγκη να είναι ικανό και όλο το γενεαλογικό του δένδρο;
6. Είμαι βουλευτής και βλέπω ότι το κόμμα μου έχει πατώσει δημοσκοπικά -Ας χρησιμοποιήσω τον Μακιαβελισμό για να αλλάξω κόμμα και να επανεκλεγώ-Τα πρόβατα(έλληνες ψηφοφόροι ακολουθούν το πρώτο κόμμα των δημοσκοπήσεων) θα με ξαναψηφίσουν κι ας με χαρακτηρίζει το «άλλα έλεγα εχθές-άλλα λέω τώρα».
7. Ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος… Ο καθένας μπορεί να προσθέσει δεκάδες παραδείγματα που να αποδεικνύουν την άποψη που έχει η επικρατούσα πολιτική  ελίτ για του έλληνες ψηφοφόρους.
Δεν είμαστε ΚΟΥΤΟΙ, ψηφίζουμε κατά συνείδηση, δεν απαιτούμε τίποτα άλλο από τους υποψηφίους βουλευτές  παρά μόνο την ορθή εκπροσώπηση μας στην Βουλή μέσω φυσικά του χαρακτήρα και των πιστεύω τους. Γινόμαστε εμείς σωστοί πολίτες για να απαιτούμε σωστούς πολιτικούς.

Σ.Σ. : «Ο Σπύρος Ξένος είναι εν ενεργεία αξιωματικός του Στρατού Ξηράς επί 19 έτη, κατάγεται απο το χωριό Καρδαμά του νομού Ηλείας, είναι  απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών και τελειόφοιτος του Τμήματος  Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατέχει πιστοποιητικό εξειδίκευσης και πιστοποιητικό επιμόρφωσης αντίστοιχα, στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και την Οικονομική Κρίση του 2010 και Προοπτικές, από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά αγγλικά και Ιταλικά. Είναι άριστος χρήστης όλων των προγραμμάτων διαχείρισης γραφείου της Microsoft και κατέχει πτυχίο διδασκαλίας αυτών(MOUS-Microsoft Office User Specialist). Έχει εκπαιδευτεί επιτυχώς σε όλα τα στρατιωτικά σχολεία που προβλεπόταν για τον βαθμό του καθώς και έχει λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έχει υπηρετήσει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας καθώς και του Εξωτερικού και έχει διακριθεί για την εργασία του από το Ελληνικό κράτος αλλά και το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ με ηθικές αμοιβές.»


 http://fimotro.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...