Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΣΟΪΜΠΛΕ: Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

ΤΗΡΗΣΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΞΕΧΑΣΤΕ »ΚΟΥΡΕΜΑ» ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !
Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΩΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ...


Η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη.... .... διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο περί έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώαπό το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942.

Είπε δε ότι οι ελληνικές απαιτήσεις έχουν στο σύνολό τους ρυθμιστεί και ότι από την πλευρά της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ !


«Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Μ. Γιέγκερ. «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει και τη νομική διάσταση του θέματος, ενώ αναφέρθηκε και στη σύμβαση του 1960.
Με αυτήν, τόνισε, οι απαιτήσεις ρυθμίστηκαν οριστικά, ενώ και με τη συνθήκη του 2+4 για την επανένωση της Γερμανίας το 1990 δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων. Αυτό αναγνωρίστηκε, σημείωσε, ως νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Χάρτας των Παρισίων, την οποία υιοθέτησε και η Ελλάδα. «Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις», δήλωσε ο Μ. Γιέγκερ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !


Κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, ερωτώμενος για την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι «οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης».


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ »ΚΟΥΡΕΜΑ» ΧΡΕΟΥΣ


Αρνήθηκε δε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση που θα είχε στον γερμανικό προϋπολογισμό ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διότι, όπως είπε, «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται».


ΩΜΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ


Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι και για το ‘’στυλ’’ Σόιμπλε πρωτοφανείς και συνιστούν ωμή επέμβαση και προκλητική περιφρόνηση του ελληνικού λαού και της βούλησης του.
Η φράση του Σόιμπλε ‘’οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση’’, αν δεν ανασκευαστεί , θα μείνει στη παροιμιώδης για την αυτοκρατορική καιαντιδημοκρατική της λογική, αφού κουρελιάζει κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας.
Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ο Σόιμπλε και μετά το ‘’δώρο’’ που του έκανε φεύγοντας η κυβέρνηση Σαμαρά δια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία υποβίβασε σε 11 δισ ευρώτην παρούσα αξία του κατοχικού δανείου, αντί να πει ‘’ευχαριστώ’’, έσπευσε να θεωρήσει ως τελειωμένες και νομικά άκυρες όλες τις ελληνικές απαιτήσεις.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό των ανύπαρκτων επιχειρημάτων Σόιμπλε ότι απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά σε μη νομιμότητα του αναγνωρισμένου διεθνώς και ανεξόφλητου δανείου των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής από την Ελλάδα.
Στελέχη της Αριστεράς έθεταν το ερώτημα αν οι δηλώσεις Σόιμπλε θα αντιπροσωπεύσουν και τηνστρατηγική της Γερμανίας απέναντι στην κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προκύψει από τις εκλογές ή απλώς αποτελούν προεκλογικά εκβιαστικά πυροτεχνήματα για να επηρεάσουν τους εκλογικούς συσχετισμούς.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι αν ισχύσει το πρώτο ενδεχόμενο ή κάποια παραλλαγή του, τότε μπροστά στην Αριστερά στο σύνολο της τίθεται η πρόκληση να προετοιμαστεί σε βάθος και να προχωρήσεισυμπαραταγμένη , με απόλυτη αποφασιστικότητα και μέχρι τέλους στη συνεπή υλοποίηση μιας συνεκτικής αντιμνημονιακής – προοδευτικής πορείας.



ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...