Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

O ρόλος των ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές....


γράφει ο Νίκος Β.

Κάθε κόμμα διανύει την δική του πορεία και αφήνει το δικό του πολιτικό και ιστορικό στίγμα. Πιστεύω πως ο Πάνος Καμένος στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Η πορεία των ΑΝΕΛ έως σήμερα υπήρξε θυελλώδης μετά την αυτομόληση των επιφανέστερων στελεχών και βουλευτών τους, αλλά και τον ατυχή χειρισμό της υπόθεσης Χαϊκάλη. Κατά κοινή ομολογία η οικοδόμηση των ΑΝΕΛ από παλαιά κομματικά υλικά της ΝΔ και αναγνωρίσιμους τηλεαστέρες, τους κατέστησε θνησιγενές πολιτικό σχήμα και μάλλον ένα εκλογικό θαύμα θα τους διατηρήσει στην ζωή και την βουλή στις 26 Ιανουαρίου. Στο σημείο αυτό οι ομοιότητες της πορείας των ΑΝΕΛ με αυτήν του ΛΑΟΣ δεν είναι συμπτωματικές....





Αφορμή της σημερινής ανάρτησης είναι η στελέχωση των ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ με νέα πρόσωπα αρκετοί εκ των οποίων απόστρατοι αξιωματικοί. Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό των ψηφοφόρων αλλά ούτε και των στελεχών των ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα. Οι πατριώτες εκλογείς σε αντίθεση με τους ιδιοτελείς ψηφοφόρους, επιλέγουμε τον πολιτικό φορέα σύμφωνα με ιδεολογικά, προγραμματικά αλλά και συναισθηματικά κριτήρια. Οι προγραμματικές θέσεις του Καμένου είναι σωστές και με σαφή αντιμνημονιακή χροιά. Αυτή ήταν και η κινητήριος δύναμη που οδήγησε τους ΑΝΕΛ στα θετικά εκλογικά αποτελέσματα του 2012 και στην αποδοχή τους από μέρος της λαϊκής δεξιάς αλλάς και την πατριωτικής αριστεράς. Ποια όμως είναι η τροχοπέδη που εμπόδισε τους ΑΝΕΛ από την επικράτησή τους στον πατριωτικό χώρο, φέρνοντας το πενιχρό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; Κατά την γνώμη μου ήταν και είναι τα εξής:

-H διχογνωμία λόγω της ποικίλης ιδεολογικής προέλευσης των στελεχών της, η οποία οδήγησε στην αποσκίρτηση των σημαντικότερων βουλευτών του κόμματος.
-Η δυναμική εμφάνιση και η παγίωση στον πατριωτικό χώρο της συμπαγούς Χρυσής Αυγής.
-Η μυστική συνεννόηση (non paper) με τον Παπούλια για την συμμετοχή του Καμένου στην συγκυβέρνηση τον Μάϊο 2012.
-Η παλινωδία της πολιτικής του κόμματος απέναντι στο δίλημμα παραμονής στην ευρωζώνη.



προσέχουμε για να έχουμε

-Η θερμή φωτογραφία του γραμματέα του κόμματος Μοίρα με τον σιωνιστή Κίσινγκερ.
-Η φανερή συνδιαλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ και η μονότονη εξαγγελία της μετεκλογικής συνεργασίας με το ανερχόμενο κόμμα της νέας κεντρο-αριστεράς, νέο-ΠΑΣΟΚ κατά πολλούς.


Αυτό που ακούω κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες πως χρειαζόμαστε τον Καμένο στην βουλή για να συγκυβερνήσει με το νεοκομμουνιστή Τσίπρα έτσι ώστε να ασκηθεί εθνικός έλεγχος στις ακροαριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό το επιχείρημα το θεωρώ υποτιμητικό για την νοημοσύνη μου για τον εξής απλούστατο λόγο: Είναι καλύτερα οι ΑΝΕΛ να ΜΗΝ συγκυβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά να του δώσουν το άλλοθι στις αντεθνικές επιλογές του, που ούτως ή άλλως έχουν δρομολογηθεί από τον Τσίπρα και τους ξένους υποβολείς του. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τον λευκό-μικτό γάμο που γίνεται εκ του πονηρού για να νομιμοποιηθεί ένας λαθρομετανάστης στην πατρίδα μας. Είναι προτιμότερο οι ΑΝΕΛ να ελέγχουν σθεναρά τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Χρυσή Αυγή μετεκλογικά, ως πατριωτική αντιπολίτευση. Άλλωστε στην περίπτωση που Τσίπρας και Καμένος συγκυβερνήσουν ο πολιτικός αυτός γάμος δεν πρόκειται να μακροημερεύσει, όπως και αυτός της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης οι ΑΝΕΛ είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν διά παντός από την ελληνική πολιτική σκηνή μετά από μία τέτοια αταίριαστη και παρδαλή συγκυβέρνηση.


Τα ερωτήματα που θέλω να απευθύνω στους αναγνώστες είναι τα εξής:
Κατά πόσο πιστεύουν πως ο Πάνος Καμένος πέριξ του οποίου περιστρέφονται τα παλιά και νέα στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές, διαθέτει την βούληση να εκδικηθεί τους υπαίτιους των μεταπολιτευτικών δεινών μας;
Εφόσον εκλεγεί και συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά στην συνταγματική κάθαρση του πολιτεύματος;
Διαθέτει το σθένος να παραπέμψει εκτός από τον πρωταίτιο ΓΑΠ, τον ΣαμαροΒενιζέλο, τον Παπούλια και τους λοιπούς οικονομικούς παράγοντες που συνειδητά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία με τις υπογραφές τους;
Οι απαντήσεις στην κρίση σας.

Ο Καμένος βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση, αφού κάθε προσπάθεια συνεργασίας του με την Χρυσή Αυγή με την οποία έχει συγγενές πολιτικό πρόγραμμα, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Αυτό οφείλεται εξαιτίας της επιπόλαιας στάσης που κράτησε μετά την εξαπόλυση των πολιτικών διώξεων εναντίον του εθνικιστικού κόμματος, από το καθεστώς της συγκυβέρνησης και τους αμερικανοσιωνιστικούς παράγοντες. Θυμηθείτε και την παλαιότερη ανάρτηση κα-η-μένε Πάνο. Η εξαφάνιση του Καμένου από το πολιτικό προσκήνιο, όπως συνέβη και με τον Καρατζαφέρη, είναι μάλλον αναπόφευκτη. Η χρησιμότητα των ΑΝΕΛ τελειώνει με την κατάρρευση του Σαμαρά από την αρχηγία της ΝΔ, κάτι που θα γίνει σίγουρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο Μητσοτάκης που “διασωλήνωνε” στην πολιτική ζωή τον Καμένο θα τραβήξει την υποστήριξή του αμέσως μετά την πτώση Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ, ανοίγοντας δικαιωματικά την θύρα στην κόρη του. Δεν είναι τυχαίο πως το πράσινο φως για την αποκάλυψη της δωροδοκίας Χαϊκάλη έγινε μία ημέρα μετά την συνάντηση του Καμένου με τον Μητσοτάκη στο γραφείο του γηραιού επίτιμου προέδρου της ΝΔ!


his master's voice

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον ο Καρατζαφέρης θα συνεχίσει να μας απασχολεί πολιτικά και στο μέλλον, χάρις στην οικονομική του επιφάνεια και το “δημοσιογραφικό πείσμα” που διαθέτει. Άλλωστε χωρίς τον εκδικητικό Αντωνάκη στο προσκήνιο, ο γηραιός επίτιμος δεν του χάλασε ποτέ χατήρι.



 http://vinyl-djs.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...