Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Καμμένος:Δεν θα αντέξουν-Θα γίνουν εκλογές πριν τις ευρωεκλογές...

Την πρόβλεψη ότι σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο και πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν καν τις ευρωεκλογές προχώρησε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα...

Π. Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε πως η πίεση που θα δεχτεί σύντομα η κυβέρνηση στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα είναι τέτοια λόγω της κακής υφιστάμενης κατάστασης της οικονομίας, των μέτρων που θα ζητηθούν αλλά και ενός νέου μνημονίου, που δεν θα την αντέξει πλέον και θα αναγκαστεί να στραφεί στην λαϊκή ετυμηγορία.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε και για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «Το Ποτάμι» και ανέφερε πως ναι μεν πως έχει έρθει πια το τέλος των μεταπολιτευτικών κομμάτων, ωστόσο τόνισε πως είναι νωρίς για να κρίνει κάποιος την πορεία του κόμματος αυτού από τα πρώτα δημοσκοπικά δείγματα.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης πως το κόμμα του δεν ανήκει σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αλλά στους ...«Ανεξάρτητους Έλληνες», κάτι που δικαιολόγησε με την ποικιλία των πολιτικών πεποιθήσεων που πρεσβεύουν αρκετά από τα μέλη του κινήματος, πρόσθεσε πως βρίσκεται σε επαφές για πιθανή συνεργασία με τον Κώστα Ζουράρη και την Ζωή Γεωργαντά, γνωστή από τις καταγγελίες της για το «βρώμικο» ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ του Ανδρέα Γεωργίου και το «φουσκωμα» του ελλείματος, για να μπούμε σε μνημόνιο. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον κ. Β. Πολύδωρα, εξαιτίας του ότι το καταστατικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προβλέπει άρνηση συνεργασίας με όποιον έχει ψηφίσει υπέρ των μνημονίων.

Για το θέμα της κρίσης στην Ουκρανία τόνισε, πως η κυβέρνηση συντάσσεται με τις απόψεις της Γερμανίας, παρότι πρόκειται για μία ξεκάθαρη περίπτωση πραξικοπήματος και επανέλαβε τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά της Εσθονίας, για προβοκάτσια αντρών της αντιπολίτευσης που έδρασαν ως ελεύθεροι σκοπευτές και ουσιαστικά οι θάνατοι των πολιτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου χρεώθηκαν στον Γιανουκόβιτς.

Πρόσθετα, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, γιατί τίθεται το ερώτημα εάν είναι κάποιος υπέρ της Ευρώπης των Κρατών ή της Ομοσπονδοποιημένης Ευρώπης, κατί με το όποιοι το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κάθετα αντίθετοι και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του κινήματος εάν θέλει κάποιος να τους τοποθετήσει στους ευρωσκεπτικιστές για αυτόν τον λόγο ας το κάνει.



Μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συγκλίνουν προς τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών. «Εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις έχουν γίνει ήδη από τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε:

«Εκεί που υπάρχουν, όμως, διαφορές σοβαρές, πολιτικές δεν βλέπω να υπάρχει δυνατότητα συγκλίσεως». «Δηλαδή σε μία περιοχή», ανέφερε, «όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής μεταναστών -λαθρομεταναστών λέμε εμείς- αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με μία πολιτική σύγκλιση σε κεντρικό επίπεδο». «Οι τοπικές κοινωνίες είναι εκείνες, οι οποίες θα επιλέξουν και τη δεύτερη Κυριακή», είπε.

Τέλος, καταδίκασε την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να χρεώσει την προλόγηση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Νίκο Γιαννόπουλο στον πολιτικό της αντίπαλο (ΣΥΡΙΖΑ).





http://www.newsbomb.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...