Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Human to let....


Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προόδευσε η ανθρωπότητα. Από τις αγοραπωλησίες σκλάβων περάσαμε στις Ενοικιάσεις Σκλάβων. Η φωνή που δονούσε την Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες καθ' άπασα την επικράτεια για μία φθηνή διανυκτέρευση τουριστών “Room to let”, αντικαθίσταται με μια πελώρια πινακίδα η οποία θα γράφει “Human to let”.

Το Υπουργείο Εργασίας προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι άνεργοι της Ελλάδας θα.....


είναι ιδιοκτησία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης οι οποίες με ένα συμβόλαιο θα νοικιάζουν άνεργους για 3 χρόνια εργασίας τόσο στο ελληνικό δημόσιο όσο και σε επιχειρήσεις. Οι μισθοί των νεοσκλάβων θα προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια ΕΣΠΑ και μετά το τέλος της 3τίας ο νεοσκλάβος θα χάνει την δουλειά του χωρίς αποζημίωση και θα ξαναγυρνά στο μεγάλο αφεντικό που θα είναι η Εταιρεία που ανήκει. Ακόμα δεν είναι γνωστό ποια μοίρα είναι καλύτερη. Του αγορασμένου σκλάβου που εξασφάλιζε ένα ξεροκόμματο και μια καλύβα ή του ενοικιαζόμενου νεοσκλάβου που μετά από τρία χρόνια δεν θα έχει ούτε ξεροκόμματο,ούτε καλύβα;

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν με νόμους τόσο για τους εν ενεργεία εργαζόμενους όσο και για τους μελλοντικούς. Τώρα θα είναι και ψηφισμένα για να μην μπορείς να αντισταθείς διεκδικώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα εργασίας ζητώντας την βοήθεια της Δικαιοσύνης.

Αυτά βέβαια δεν είναι καινούρια κόλπα αλλά ήταν σε εφαρμογή εδώ και 12 χρόνια, απλά τώρα γίνονται νόμοι του Κράτους. Η ΕΝΙΔΕΑ (Ένωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης) λειτουργεί στην χώρα από το 2002 με αδειοδότηση από το Υπουργείο Απασχόλησης. Είναι μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης και της ευρωπαϊκής CIET. Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική ένωση στην οποία μέλη μέχρι στιγμής είναι 9 εταιρείες σκλαβοπάζαρου. Όπως καταλαβαίνεις το γνωστό κόλπο των ΜΚΟ που δίνουν συμβουλές σε κρατικούς φορείς και από πίσω έχουν τις πολυεθνικές που μαζεύουν χρήμα από ευρωπαϊκά κονδύλια εκμεταλευόμενοι χώρες με οικονομική κρίση. Για την φουκαριάρα την μάνα τους δηλαδή.

Πάλι το Μη Κυβερνητικό ορίζει την κατάσταση και αναρωτιέσαι τελικά τι ρόλο παίζει το καθαρό Κυβερνητικό. Περίμενε το Κράτος 12 ολόκληρα χρόνια, λες και ήξερε ότι θα φθάσει η κρίση στην χώρα, να κάνει νόμο του Κράτους το σκλαβοπάζαρο. Το ερώτημα είναι πού στο διάολο ήταν 12 χρόνια αντιπολιτευόμενοι βουλευτές και δεν γνώριζαν για άλλη μια φορά τι παίζεται πίσω από την κουρτίνα. Πού είναι τα κόμματα και οι συνδικαλιστές τρεις ολόκληρες 4ετιες, όχι να κάνουν κουβεντούλες για την αύξηση του 1 ευρώ του βασικού μισθού αλλά να πάνε και να τα κάνουν λίμπα; Πάλι δεν γνώριζαν; Πάλι δεν γνωρίζουν όταν κάθονται στα τηλεοπτικά πάνελ και κάνουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες;

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι ρόλο τελικά θα είχε η αντιπολίτευση σε αυτή την χώρα, εδώ και χρόνια, αν δεν περνούσαν τέτοιοι νόμοι. Ποιος βγήκε κερδισμένος τελικά σε ψήφους από την κατοχή και άλωση της Ελλάδας; Πώς θα δημιουργούνταν τόσα κόμματα σωτήρων που κάθε μέρα με τα στοιχεία που βγαίνουν αποδεικνύουν ότι όλα τα γνώριζαν αλλά ο σκοπός τους είναι να μην τους πάρει ο διάολος όλους από τον Έλληνα που θα πρέπει για 200 ευρώ να δουλεύει 12ωρο και να φορολογείται σαν να ήταν ο Μπιλ Γκέιτς.

Είναι τραγικό να ακούς τον πρόεδρο Τσίπρα σε ακόμη ένα πάρτι παρουσίασης βιβλίου να λέει γενικά και αόριστα ότι “σκοπός είναι να δημιουργήσουν Λευκούς Κινέζους για εργασία”. Στο μπλα-μπλα μια χαρά τα πάει, αλλά καμία νύξη δεν κάνει για τα ευρωπαϊκά πακέτα της πολυαγαπημένης του Ευρώπης που θα μετατρέψουν όχι σε Κινέζους, αλλά σε μία καινούρια ράτσα, τους Νεοσκάβους της ΕΕ, που δεν θα έχουν καμία σχέση ούτε με τους Μαύρους της Νοτίου Αμερικής. Όπου ακούγεται Ευρώπη, η αντιπολίτευση πραγματικά κάνει τον Κινέζο.

Καμία νύξη για τα σκλαβοπάζαρα με ευρωπαϊκά κονδύλια της ProWork που αποκτά και δεύτερο χωριό, αυτή την φορά στην Κεφαλλονιά. Και εκεί παίζει η Ευρώπη των Νέων, δεν μπορεί λοιπόν ο φιλοευρωπαϊστής να πάει κόντρα στην πραγματική του πατρίδα, την Ναζιστική Ευρώπη. Κουβέντες να κάνουν ξέρουν, να ασχολούνται με τις γερμανικές αποζημιώσεις τάζοντας λεφτά από τους νεκρούς Έλληνες σαν άλλοι Πασοκτσίδες. Λεφτά υπάρχουν στους τάφους των Ελλήνων, ορμάτε. Μόνο αυτό δεν έχει πει ακόμα το ευρωπαϊκό κόμμα της αριστεράς. Διεκδικεί πάλι μια παγκόσμια πρωτιά: Θα σώσει την χώρα με τυμβωρυχία.

Είναι όλα μιλημένα και κανονισμένα από άκρο εις άκρου της χώρας. Πάρτε για παράδειγμα τους κομματικούς περιφερειάρχες και δημάρχους της Δυτικής Μακεδονία, Ανατολικής Μακεδονία- Θράκης και της Ηπείρου. Από το 2012 έχει περάσει μέσω Μνημονίου η πώληση των φραγμάτων και των ορυχείων λιγνίτη. Είχαν δύο ολόκληρα χρόνια να φέρουν τα πάνω κάτω και περίμεναν προ της ψήφισης του νομοσχεδίου να κάνουν προεκλογικό ντόρο με πανό, ψηφίσματα και κάμερες. Όταν το πασοκοκομματόσκυλο συνάδελφος τους Πάχτας έδινε τις Σκουριές, τότε έκαναν όλοι τον Κινέζο. Ήταν κομματικός συνάδελφος και συναγωνιστής δήμαρχος.

Τώρα είναι αργά. Για όλα είναι αργά. Καθαροί συνένοχοι και εγκληματίες όλοι τους με θύματα τους Έλληνες, τους αγέννητους ακόμα Έλληνες και την ίδια την χώρα. Πληρώσαμε πολύ ακριβά το τομάρι όλων τους και αυτή την φορά δεν έχει πίσω. Ολοταχώς προς το τέλος με μπροστάρηδες όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στην πολιτική σκηνή. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα λεπίδα για να γεννήσει εκ νέου την Ελπίδα.-

 http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...