Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Άλλοι δύο για το μαντρί...

Φαίνεται ότι όταν τα πράγματα ζορίσουν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το έσχατο χαρτί της επιστράτευσης ανεξάρτητων (πλέον) βουλευτών

του system failure

Οι επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού με τους "δήθεν" αντάρτες που διαφωνούν με συγκεκριμένες πολιτικές (στην τελευταία περίπτωση για την υπόθεση με το γάλα), κρύβουν και κινδύνους, καθώς μπορεί να παρασύρουν και βουλευτές που ψάχνουν μια ευκαιρία για ηρωική έξοδο από την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση...

Στην προκειμένη περίπτωση, το μαύρο πρόβατο απ'ότι φαίνεται είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος προκάλεσε ανοιχτά τον Βενιζέλο, δηλώνοντας πως θα του έκανε χάρη αν τον διέγραφε. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου θα υπήρχε ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία, οποιοσδήποτε δήλωνε κάτι τέτοιο θα διαγράφονταν με συνοπτικές διαδικασίες και πιθανόν δεν θα προλάβαινε καν να κάνει μια παρόμοια δήλωση.

Η στάση Κασσή βέβαια είναι αρκετά ύποπτη και μοιάζει άκρως υποκριτική, καθώς είχε άπειρες αφορμές και ευκαιρίες να φύγει από την κυβέρνηση και δεν τον εμποδίζει κανένας να ανεξαρτητοποιηθεί αν το επιθυμεί.

Η κυβέρνηση από την άλλη, φαίνεται ότι χρησιμοποιεί απλά μαθηματικά και στη θέση ενός μαύρου προβάτου που είναι έτοιμο να φύγει από το μαντρί, επιστρατεύει άλλο ένα, ώστε να προλάβει να καλύψει κάποιο ατύχημα της τελευταίας στιγμής.

Έτσι, η ανεξαρτητοποίηση των Γιαταγάνα-Γιοβανόπουλου έρχεται "όλως τυχαίως" λίγο πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και θυμίζει έντονα την περίπτωση Μαρκόπουλου-Σολδάτου. Η περίπτωση Μαρκόπουλου-Σολδάτου είναι χαρακτηριστική, καθώς μετά την αποχώρησή τους από την ΝΔ, επανεκλέχθηκαν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επικυρώνοντας την αντιμνημονιακή τους στάση, όμως με την πρώτη ευκαιρία ανεξαρτητοποιήθηκαν, δηλαδή μπήκαν στον πάγο, ώστε να είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους στη ΝΔ: http://failedevolution.blogspot.gr/2013/07/success-story.html

Δεν υπάρχει βέβαια πολύς χρόνος μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ώστε οι δύο νέοι βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝΕΛ να ενταχθούν στη ΝΔ (αν και τίποτα δεν αποκλείεται με όσα έχουν δει τα μάτια μας με αυτή την κυβέρνηση), αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να το υπερψηφίσουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι να τους δούμε τελικά βουλευτές στη ΝΔ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ώστε να μπορέσει να κρατηθεί ζωντανή η κυβέρνηση και να ψηφίσει τα νέα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα μετά τις ευρωεκλογές.

Η μέρα της ψηφοφορίας πλησιάζει και εκεί θα φανεί αν αυτό το σενάριο ισχύει, αλλά και ποιοι παίζουν θέατρο, ή, ποιοι θέλουν να φύγουν από την κυβέρνηση, αν υπάρχουν πραγματικά τέτοιοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...