Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τον διοικητή του ΙΚΑ, πέφτουμε από τα σύννεφα !


ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣΤο αδίκημα που διερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς είναι η τυχόν παρέμβασή του προκειμένου να αποδεσμευτεί τραπεζικός λογαριασμός επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος χρωστάει εκατομμύρια στο Ιδρυμα.

Εμπλεκόμενος σε σοβαρή ποινική δικογραφία, που ερευνάται από την Εισαγγελία Διαφθοράς, είναι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

 (Για να μην ψάχνεστε άδικα, ο επιχειρηματίας είναι ο Αρβανιτίδης που πούλησε την αλυσίδα super-market στο Μαρινόπουλο)
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας έχει ήδη δώσει έγγραφες εξηγήσεις (ανωμοτί κατάθεση) μετά την κλήτευσή του ως υπόπτου τέλεσης απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση έφτασε στα χέρια της Δικαιοσύνης μέσω του υπουργείου Εργασίας στο οποίο είχε αποσταλεί η σχετική καταγγελία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου.

Το αδίκημα για το οποίο διερευνάται η τυχόν διάπραξή του φέρεται να αφορά την παρέμβαση του κ. Σπυρόπουλου προκειμένου να αποδεσμευτεί τραπεζικός λογαριασμός επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος χρωστά εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ. Μάλιστα ο εν λόγω επιχειρηματίας -που είχε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ στη Β. Ελλάδα (κυρίως στη Θεσσαλονίκη) την οποία πούλησε πρόσφατα, ενώ χρωστά μήνες δεδουλευμένων στους εργαζόμενους- έχει σοβαρές ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.

Πέραν των εκκρεμοτήτων του με τους εργαζομένους στην επιχείρησή του, οι οποίοι έχουν προσφύγει σε βάρος του στα δικαστήρια, διώκεται για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κομπίνα εκατομμυρίων με προϊόντα-μαϊμού, πίσω από την οποία φέρεται να υπήρχε εγκληματική οργάνωση με εικονικές εταιρείες.

Ο επιχειρηματίας

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έπεφτε στην τσιμπίδα του νόμου, καθώς λίγο καιρό πριν από τη σύλληψή του για τη συγκεκριμένη απάτη, ο 52χρονος επιχειρηματίας είχε πιαστεί ξανά όταν εντοπίστηκαν δύο αποθήκες και ένα φορτηγό με μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών πλυντηρίου-μαϊμού που παρασκεύαζε ο ίδιος σε αποθήκες, αλλά έβαζε ετικέτες γνωστών εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά πάντως την εμπλοκή του κ. Σπυρόπουλου με τον καθ’ έξιν, όπως εμφανίζεται, κομπιναδόρο επιχειρηματία, ο οποίος έχει «φεσώσει» το ΙΚΑ, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι η «παρέμβασή» του σε σχέση με τον δεσμευμένο λογαριασμό είχε αγνά κίνητρα, καθώς έγινε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ.

http://www.efsyn.gr/?p=184550
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...