Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Δωράκια» λόγω κάλπης!!!


Σπεύδει η κυβέρνηση να επιδείξει ότι μετά τις θριαμβολογίες περί επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος ανοίγει και ο δρόμος για πληρωμές και «δωράκια» προς τους πολίτες. Ξεκινώντας από τον ΟΓΑ, κινητοποιεί τη γραφειοκρατική μηχανή του Δημοσίου για να δώσει νωρίτερα τα....
επιδόματα σε δικαιούχους.

Ούτως ή άλλως, βέβαια, τα δικαιούνται και θα τα ελάμβαναν. Αλλά προ των εκλογών...
του Μαΐου, πασχίζει να δείξει ότι το κράτος ξεκίνησε να δίνει λεφτά, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια επίπλαστη εικόνα παροχών. Μάλιστα, οι δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία που θεμελίωσαν δικαίωμα και πλέον δεν θα περιμένουν την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου για να εισπράξουν. Αλλά και το ενιαίο επίδομα θα δίδεται ανά τρίμηνο, όπως και προκαταβολή για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Εάν δεν ήμασταν σε προεκλογική περίοδο θα τα έκαναν όλα αυτά; Δεν τους έπιασε τώρα ο «πόνος». Και όλα δείχνουν ότι έπονται κι άλλα, στο ίδιο μήκος κύματος... Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει η ίδια ζητήματα, να δημιουργεί ντόρο και στη συνέχεια να «διαπραγματεύεται» ρυθμίσεις, προβάλλοντας ότι έδωσε «λύσεις» στους εκπροσώπους των κλάδων. Και μάλιστα για θέματα που ακόμα κι αν περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα του ΟΟΣΑ, δεν αποτελούν προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν κουράστηκε για να τα βρει με τους φορείς για τα ταξί, οι οποίοι αποχώρησαν εισπράττοντας διαβεβαιώσεις ότι το πλαίσιο απελευθέρωσης δεν αλλάζει. Ως βελτιώσεις προέβαλαν και μια σειρά από επιμέρους αλλαγές για τις μισθώσεις επιβατηγών Ι.Χ. και ρυθμίσεων για τα φορτηγά.

Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να κινείται σε ρυθμούς προεκλογικούς, με επιμέρους παροχές και ρυθμίσεις κατά περίπτωση. Αλλωστε τα δύσκολα θέλει να τα κρύψει κάτω από το χαλί. Και ο πραγματικός λογαριασμός είναι βέβαιο ότι θα έρθει όταν θα σβήσουν τα φώτα των εκλογών. Τώρα ο στόχος είναι να περιορίσει -όσο το δυνατόν- τις απώλειες δυνάμεων, που βλέπει να έρχονται. Ομως, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο -ως γνωστόν- ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.


http://hassapis-peter.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...