Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΕΣΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΠΟΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΑΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....


 Ψάχνοντας το αεροπλάνο τα βόθρο-κάναλα αυτή την είδηση είτε την έκρυψαν είτε την έχασαν, αν και αφορά σε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες των οποίων τα επιτόκια δανεισμού είναι προϊόν χειραγώγησης.


 Η αμερικανική εποπτική αρχή που εγγυάται τις καταθέσεις στις τράπεζες,
η Federal Deposit Insurance Corp, στις 14 Μαρτίου, κατέθεσε αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης , κατά 16 από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και της «British Bankers Association» , επειδή, χειραγωγώντας το επιτόκιο Libor εξαπάτησαν τουλάχιστον 38 αμερικανικές τράπεζες που πτώχευσαν από το 2008 ως σήμερα, όπως η Washington Mutual Bank και η IndyMac Bank , και δεκάδες άλλες μικρότερες τράπεζες, προκαλώντας τους « σημαντικές απώλειες ».

Σύμφωνα με την αγωγή, οι εν λόγω "παγκόσμιες τράπεζες", κατόπιν συνεννόησης , άλλαξαν το επιτόκιο Libor με το οποίο  ήσαν συνδεδεμένα ορισμένα συμβόλαια «swaps» με τις τράπεζες που πτώχευσαν, και τα "έσπασαν," αθετώντας τις υποχρεώσεις τους και προκαλώντας έτσι σημαντικές απώλειες στις μικρότερές τράπεζες  , οι οποίες, τις οδήγησαν  τελικά στην πτώχευση, οπότε  η Federal Deposit Insurance Corp, υποχρεώθηκε να πληρώσει  τους καταθέτες τους.

Μερικές από τις τράπεζες που περιλαμβάνονται στην αγωγή , όπως η Barclays και η UBS , έχουν ήδη πληρώσει περίπου 6 δις. δολ. για να «κλείσουν» τις υποθέσεις για χειραγώγηση των επιτοκίων αναφοράς που ερευνούσαν οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν επίσης μηνυθεί από «επενδυτές» που έχασαν χρήματα λόγω της χειραγώγησης των επιτοκίων αναφοράς ,με βάση την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία , αλλά πέρσι τον Μάρτιο ,
το αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο προστάτευσε τις τράπεζες, διότι απέρριψε αυτές τις κατηγορίες , δημιουργώντας έτσι δεδικασμένο.

Για το λόγο αυτό η FDIC επανέρχεται επικαλούμενη την «αθέτηση συμβολαίου».

Με βάση το επιτόκιο Libor διακανονίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο , το επιτόκιο χρηματοοικονομικών προϊόντων αξίας άνω των 550 τρις. δολαρίων, από στεγαστικά δάνεια ως τα παράγωγα . Η British Bankers 'Association , που εγγυάται τη «διαφάνεια» του επιτοκίου Libor, κατηγορείται ότι συνήργησε στην απάτη αυτή. 

  Οι τράπεζες που αναφέρονται στην αγωγή είναι: η Bank of America Corp , η Citigroup Inc , η Credit Suisse Group AG , η Deutsche Bank AG , η HSBC Holdings PLC , η JPMorgan Chase & Co , η Royal Bank of Scotland Group PLC, η Rabobank , η Lloyds Banking Group plc , η Societe Generale , η Norinchukin Bank , η Royal Bank of Canada , η Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ και η WestLB AG .

ΥΓ…. και συ λαέ μαλα@σμενε μη ξεχνάς τον φασισμό, και την «ομοφοβία», και τον «ρατσισμό» βεβαίως ,βεβαίως και πλήρωνε τον φόρο σου και το στεγαστικό σου.

Πηγή deltio11.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...