Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο Άδωνις μετατρέπει τα νοσοκομεία της Δυτ. Αθήνας σε Κέντρα Κράτησης Μεταναστών...


nosokomeio-agia-varvara

Επί ποδός μαχητικών κινητοποιήσεων βρίσκονται οι κάτοικοι Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας μόλις πληροφορήθηκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης επιχείρηση για την μετατροπή του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών.
Ήδη κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο του νοσοκομείου και εμποδίζουν τις μπουλντόζες. Παράλληλα...
αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:30.
Πληροφορίες που μεταδίδονται από το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και το left.gr, αλλά και σύμφωνα με τα όσα μας είπαν κάτοικοι σε τηλεφωνική μας επικοινωνία μαζί τους, οι μπουλντόζες επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο που βρίσκεται στα όρια του νοσοκομείου Λοιμωδών και Χρόνιων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής των εγκαταστάσεων σε κέντρο κράτησης μεταναστών.
Κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να εμποδίσουν μπουλντόζα και δηλώνουν αντίθετοι με την μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο κράτησης μεταναστών.
Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης έχει διατυπώσει και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης έχει απευθύνει επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για αιφνιδιαστικές κινήσεις και αθέτηση υποσχέσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση της πόλης. Όπως μάλιστα μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι δήμαρχοι της περιοχής δεν είχαν καμία ενημέρωση.
Αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το νοσοκομείο στις 18:30, με κεντρικό σύνθημα «Κλείνουν νοσοκομεία – ανοίγουν φυλακές. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη δρομολογηθεί το άνοιγμα δύο νέων «στρατοπέδων συγκέντρωσης» στη Δυτική Αθήνα: Το πρώτο στις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ επί της λεωφόρου Σχιστού στο Σκαραμαγκά, στο χώρο όπου στεγάζεται το «θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων» και το δεύτερο σε δύο κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες. Δηλαδή, η κυβέρνηση κλείνει τα νοσοκομεία και τα μετατρέπει σε κέντρα κράτησης μεταναστών, δηλαδή σε φυλακές.
Για το Σάββατο 5 Απριλίου στις 11:30 προγραμματίζεται διπλή αντιφασιστική πορεία: η πρώτη θα ξεκινήσει από την είσοδο του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) και η δεύτερη θα είναι μηχανοκίνητη από την είσοδο του ΨΝΑ – Δαφνί (προς Σκαραμαγκά και επιστροφή στο Χαϊδάρι). Οι δύο πορείες θα συναντηθούν στο Παλατάκι.

 http://www.tribune.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...