Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αφού τα βρήκαν για το γάλα: Εξευτελίζουν το κοινοβούλιο - εκβιάζουν τους βουλευτές...


Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το Σάββατο και την Κυριακή. Θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος...



Aφού ολοκληρώθηκαν οι ενδοκυβερνητικές διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του γάλακτος, παραδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα κόμματα το προσχέδιο του...
πολυνομοσχεδίου, με τις διατάξεις της επώδυνης συμφωνίας με την τρόικα. Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το Σάββατο και την Κυριακή. Θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Το ζήτημα του εξευτελισμού του κοινοβουλίου και της υποβάθμισης της δημοκρατικής διαδικασίας έθεσε στην Διάσκεψη των Προέδρων ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Δραγασάκης, διαμαρτυρόμενος για την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία εισάγεται από την κυβέρνηση (και) αυτό το πολυνομοσχέδιο.  Την ίδια στιγμή, ο Α. Σαμαράς προσπάθησε να ξορκίσει τον (υπαρκτό) κίνδυνο διαρροών κάνοντας λόγο για υπευθυνότητα των βουλευτών της πλειοψηφίας, εννοώντας την ίδια μνημονιακή υπευθυνότητα του «ναι σε όλα».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του «Βήματος» εξελίσσεται έντονο παρασκήνιο με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ που αντιδρούσαν να υποχωρούν, καθώς φαίνεται ότι ικανοποιούνται από την αλλαγή στη διάταξη για το γάλα, η οποία αποτελούσε και το μεγάλο αγκάθι. Ήδη έχουν γίνει δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξ. Χαρακόπουλου (ΝΔ) και των κκ. Μιχ. Κασσή και Θ. Μωραϊτη, οι οποίοι εμφανίζονται θετικοί στη νέα ρύθμιση, που έχει και τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Για να υπάρξει απεμπλοκή έγινε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, των κκ. Κ. Χατζηδάκη και Αθ. Τσαυτάρη, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει, εν αντιθέσει με τι έγινε εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενεργό ρόλο για να επέλθει συμφωνία. Ο κ. Χατζηδάκης θα ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ και στη συνέχεια του ΠαΣοΚ, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η κοινωνία καλείται να δώσει τη δική της απάντηση στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται με κεντρικό σύνθημα «να δώσουμε τέλος στα μνημόνια της καταστροφικής λιτότητας».
ΣΥΡΙΖΑ για πολυνομοσχέδιο: Η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των νέων μνημονιακών ρυθμίσεων που κινούνται στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης του εργασιακού μεσαίωνα, της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της εύνοιας σε μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το πολυνομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των νέων μνημονιακών ρυθμίσεων που κινούνται στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης του εργασιακού μεσαίωνα, της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της εύνοιας σε μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα,  αποτελώντας ταυτόχρονα προάγγελο του νέου μνημονίου που σχεδιάζουν για μετά τις ευρωεκλογές.

Επιστρατεύουν την Τρόικα και πολλές φορές την ξεπερνούν, για να προωθήσουν μέτρα που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα αδιαφορώντας για την καταστροφή του παραγωγικού ιστού και την ισοπέδωση των ελεύθερων επαγγελματιών, γράφοντας με αυτό το τρόπο μια ακόμη μαύρη σελίδα στο αποτυχημένο success story.

Οι διαδικασίες του κατεπείγοντος και οι εκβιασμοί, όμως, δείχνουν ότι η απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της κοινωνίας κυβέρνηση, που δυσκολεύεται  να πείσει ακόμα και τους συμπολιτευόμενους βουλευτές της, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία που οδηγεί στην περαιτέρω καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας».

 http://ksipnistere.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...