Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ/ΠΕΠ»

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους επενδυτές του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών» ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, απλοποιούνται οι διαδικασίες επαλήθευσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των επενδυτικών προτάσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση και να αυξηθεί η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Ειδικότερα:


Αποτυπώνονται και κατηγοριοποιούνται τα παραδοτέα που υποβάλλουν οι ενταγμένοι δικαιούχοι σε κάθε είδος επαλήθευσης (διοικητική ή επιτόπια), προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα καταβολής δημόσιας χρηματοδότησης.

Επίσης, καταγράφονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά επαλήθευσης τουλάχιστον του 30% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη των δυνητικά ενταγμένων έργων και αποδεσμεύεται με τον τρόπο αυτό η ένταξη από την πιστοποίηση καταβολής της δημόσιας χρηματοδότησης.

Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για την ένταξη των πρόσθετων έργων είναι η υποβολή από τον δικαιούχο έως τις 20.03.2014 αίτησης επαλήθευσης-πιστοποίησης έργου τουλάχιστο για το 30% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης ή αποδεικτικών στοιχείων έγκρισης δανείου ισόποσου τουλάχιστο με το 20% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.

Η υποβολή γίνεται δεκτή μέσω Ταχυδρομείου, courier ή ιδιοχείρως στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα), στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων (Οπλ. Πουτέτση 14, Ιωάννινα) καθώς και σε όλα τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου, και Ιονίων Νήσων της γεωγραφικής κάλυψης του Φορέα.









Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου

Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Π.Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...