Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Κάποιοι υπουργοί ετοιμάζουν… βαλίτσες...Την ώρα που η μισή κυβέρνηση συζητούσε τη μετωπική σύγκρουση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η άλλη μισή ασχολούνταν με την… ημερομηνία..
συγκρότησης, σε σώμα, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!
Η παραίτηση και η αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου- βλέπετε, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως «ευκαιρία» για ένα περιορισμένου εύρους ανασχηματισμό, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι οι δυσλειτουργίες διορθώνονται το ταχύτερο δυνατόν.
Το γεγονός ότι το τελικό σχήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα καθυστερήσει κάποιες μέρες μιας και ορισμένοι επίτροποι «κόπηκαν» από το ευρωκοινοβούλιο, φαίνεται ότι δεν θα φρενάρει επί μακρόν τις διορθωτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος- σύμφωνα με συνεργάτες του, ετοιμάζεται να παραιτηθεί στο τέλος του μήνακαι η αντικατάστασή του, λογικά θα συμπαρασύρει και μερικούς άλλους εκτός κυβερνητικού σχήματος- για διαφορετικούς λόγους φυσικά.
Τα ονόματα είναι λίγο πολύ γνωστά και έχουν δημοσιοποιηθεί, όπως έχουν δημοσιοποιηθεί και τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του Δ. Αβραμόπουλου. Ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Γιώργος Καρασμάνης και δυο τρεις άλλοι, λέγεται ότι βρίσκονται στη λίστα των προς αποχώρηση. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος«φλερτάρουν» με το Πεντάγωνο.
Σημασία όμως δεν έχουν τόσο τα ονόματα, όσο το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να συγκροτήσει μια ομάδα «εργατών» που δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν για να φέρουν την κυβέρνηση στη θέση να πάρει διαζύγιο με την τρόικα και το ΔΝΤ, χωρίς να διατυπωθούν ενστάσεις, ώστε να μην υπάρξουν σκιές στη διεθνή εικόνα της χώρας και προβλήματα στην έξοδο στις αγορές.
Το υπουργικό συμβούλιο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθεί να τρέξει και να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις, προκειμένου η αποδέσμευση της χώρας από τα μνημόνια να γίνει εν χοροίς και οργάνοις. Αυτό αποτελεί για τον Α. Σαμαρά προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το σχέδιο που θα του δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την Προεδρική πλειοψηφία.
Και υπό αυτή την έννοια, δεν ξέρουμε να θα είναι τυχεροί αυτοί που θα φύγουν ή αυτοί που θα μείνουν στην κυβέρνηση…


newpost.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...