Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στοιχεία-σοκ από το "φαγοπότι" των συνεταιρισμών στη Βουλή...


Στα χέρια του Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Γιώργου Βλάχου βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα τα πορίσματα της Δικαιοσύνης και ....
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης γύρω από την διαχείριση των ταμείων των αγροτικών συνεταιρισμών.Τα στοιχεία κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος και σύμφωνα με τους βουλευτές που πρόλαβαν να μελετήσουν τα πορίσματα δείχνουν μεγάλο φαγοπότι.
Σύμφωνα με τους βουλευτές στο πόρισμα υπάρχουν αναλυτικά ποσά για μη σύννομες δαπάνες των αγροτικών συνεταιρισμών και κυρίως της ΠΑΣΕΓΕΣ για την περίοδο 2001-2011 ως εξής:
  • 100.000 ευρώ για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο Πρόεδρος. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν σε βάθος δεκαετίας ενοίκια, κοινόχρηστα και η καθαρίστρια
  • 103.000 ευρώ για πιστωτική κάρτα του Προέδρου την οποία πλήρωνε η ΠΑΣΕΓΕΣ
  • 68.000 ευρώ έξοδα για γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο δεν προβλεπόταν 
  • 46.000 ευρώ για έξοδα κινητού τηλεφώνου του Προέδρου και 30.000 ευρώ για τον γενικό διευθυντή
  • 25.000 ευρώ για το κυλικείο της ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και πληρωμή αγορών από duty free
Για την ΣΥΔΑΣΕ τα τιμολόγια που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν είναι μικρής αξίας ωστόσο έχει προκύψει θέμα με το ταμείο ύψους 157.000 ευρώ καθώς ο Πρόεδρος και ο Ταμίας κρατούσαν το ταμείο στον Οργανισμό αντί να έχουν καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα.
«Πρέπει να τραβήξουμε πλέον μια κόκκινη γραμμή. Να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, χωρίς, ωστόσο, να συνεχίσει να αιωρείται κατασυκοφάντηση των θεσμών. Οι πολίτες απαιτούν πλήρη διαφάνεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος.
Αυτό που έχει βάλει σε περίσκεψη πολλούς βουλευτές είναι το κεφάλαιο με τις "Παρατηρήσεις" των ελεγκτικών υπηρεσιών όπου επισημαίνεται η έλλειψη πλαισίου εποπτείας και ελέγχου των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και αδυναμία επιβολής κυρώσεων, αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από την εντολή του πρωθυπουργού να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και τιμωρία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 
 
http://www.parapolitika.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...