Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΩΡΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ....

Οι εξελίξεις στη Κύπρο είναι δραματικές… Η τουρκική προκλητικότητα «χτυπάει κόκκινο»… Και αν συνυπολογίσει κανείς την ανεξέλεγκτη – όπως όλα δείχνουν – τροπή που σηματοδοτείται…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη δολοφονική δράση των ισλαμιστών του ISIL στη Μέση Ανατολή, αλλά και την εξέγερση των Κούρδων που σηκώνουν στις πλάτες τους την περηφάνια ολόκληρου του πλανήτη, πυροδοτώντας τη φωτιά του διαμελισμού στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η χώρα μας εισέρχεται πλέον για τα καλά στην κόκκινη ζώνη της διακεκαυμένης περιοχής του πλανήτη, και οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα είναι όπως όλα δείχνουν ανυπολόγιστες.
Φωνές απερίσκεπτων, με προεξάρχουσα και αυτή τη φορά την αρθρογραφία του «ΒΗΜΑΤΟΣ», επιχειρούν να πείσουν πως η ανακοπή των πιθανολογούμενων αρνητικών εξελίξεων που ενδέχεται να προσλάβουν το χαρακτήρα πρωτοφανούς εθνικής τραγωδίας, βρίσκεται στην άρον – άρον προσέγγιση των «Δυτικών μας συμμαχιών».
Ολέθρια αυταπάτη…
Τα στρατηγικά συμφέροντα όλων αυτών των «Δυτικών μας συμμάχων», ουδέποτε ταυτίστηκαν με τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες, διότι αυτές ευνουχίστηκαν από...
τις επιλογές των προσκυνημένων «ηγετών» μας. Αντίθετα σε κάθε περίπτωση η εθελοδουλία των ελληνόφωνων, ιστορικά οδήγησε σε εθνικές περιπέτειες και εν τέλει σε εδαφικό κατακερματισμό.
Οι «Δυτικοί μας σύμμαχοι» ιστορικά συμπαρατάχθηκαν και στήριξαν τους ισχυρούς και αποφασισμένους, κρεμώντας πάντα στα μανταλάκια και ελληνόφωνα ανδρείκελα, και σβήνοντας από το χάρτη κάθε φορά και ένα νέο τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας.
Διότι το πρόβλημα στη γεωστρατηγική, δεν αφορά μονάχα την ταυτότητα και τις προθέσεις εκείνων που επιλέγει κανείς να συμμαχήσει μαζί τους. Αφορά πρωτίστως στο με τι όρους συμμαχεί. Αφορά πάνω απ όλα στην ποιότητα και στην εθνική συνείδηση του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται κάθε φορά τις εθνικές μας υποθέσεις. Με λόγια απλά, ένας ραγιάς χρησιμοποιείται πάντ αως εργαλείο και ουδέποτε αντιμετωπίζεται ως ισότιμος σύμμαχος.
Δυστυχώς, και αυτή την εξαιρετικά δύσκολη εποχή που διανύουμε, πρόθυμα ανδρείκελα σφετερίζονται την πολιτική εξουσία του τόπου, και η ανάγκη της άμεσης ανατροπής τους, προβάλει ως μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αποτελεσματική υπεράσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
Κάθε άλλη συζήτηση που δε θα αναδεικνύει ως κυρίαρχο αυτό το κορυφαίο ζήτημα, θα οδηγήσει σε βαρύτατο τίμημα πληρωμένο με Γη και με αίμα.
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...