Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τον δανεισμό 100.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Βραζιλία για το Μουντιάλ συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα !!!


Προς θετική έκβαση οδεύουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τον δανεισμό περίπου 100.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Βραζιλία για το Μουντιάλ του προσεχούς καλοκαιριού, όπου θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν σε…καθεστώς κινητικότητας και θα μεταφερθούν στην χώρα της Λατινικής Αμερικής μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα χρήματα που το ελληνικό κράτος θα λάβει σε αντάλλαγμα για την ενοικίασή τους αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την...
ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η συμφωνία που ήρθε μετά από πρόταση επιτροπής «σοφών» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αφήνει απόλυτα ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. Την κυβέρνηση γιατί με τον τρόπο αυτό θα αποφύγει τη διαθεσιμότητα και τη σχεδόν βέβαιη απόλυση των εργαζομένων και θα καταφέρει να ανακεφαλαιοποιήσει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, αλλά και τους δανειστές οι οποίοι παίρνουν αυτό που ζητούσαν από ελληνικής πλευράς και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η διοργάνωση του οποίου παρουσίαζε μέχρι σήμερα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης προσωπικού.
Όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του ΔΝΤ, οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεισφέρουν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στα έργα υποδομής, στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στην υποδοχή των αθλητών, των προπονητικών επιτελείων και των επισκεπτών, στην οργάνωση και τα logistics ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος, καθώς και στην εκστρατεία προσέλκυσης του φίλαθλου κοινού της χώρας, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος για το βραζιλιάνικο Δημόσιο. Ακόμη, οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ως εφεδρικό κοινό, γεμίζοντας τις άδειες κερκίδες των γηπέδων στους αγώνες που δεν θα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
«Νομίζω πως καταφέραμε να φθάσουμε σε μια συμφωνία που είναι θετική και εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές» δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στις διαπραγματεύσεις. «Είναι όνειρο για κάθε δημόσιο υπάλληλο το να βρεθεί στο επίκεντρο μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης όπως το Μουντιάλ, όπου θα βοηθήσει προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του αλλά και θα απολαύσει τη γιορτή και θα ζήσει από κοντά τις ίδιες τις αθλητικές αναμετρήσεις. Εξάλλου οι Έλληνες ξέρουν καλά από εθελοντισμό, το έχουν δείξει στους Ολυμπιακούς του 2004. Όταν με το καλό τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και έρθει η ώρα να επιστρέψουν, βλέπουμε».
Υπό το φως της σημαντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, στα υπόλοιπα ανοικτά ζητήματα όπως το τι θα γίνει με το φρέσκο γάλα και την τιμή του βιβλίου, η τρόικα φέρεται να αποδέχεται τις ελληνικές εναλλακτικές προτάσεις, οπότε το φρέσκο γάλα στο εξής δεν θα ονομάζεται φρέσκο, η τιμή των βιβλίων θα είναι ελεύθερη αλλά θα εγκρίνεται προηγουμένως από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η επόμενη δόση αναμένεται να εκταμιευθεί από το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.
 
 http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/100000.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...