Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΥΔΗ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ-ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! Πλακώθηκαν αμέσως μετά την συνάντηση στην Ουάσιγκτον ο Χαρδούβελης με τον Στουρνάρα!


του Ρίτσαρντ Νίξον
Παρ΄ ολίγο να έλθουν στα χέρια οι Χαρδούβελης, Στουρνάρας και Παπασταύρου αμέσως μετά την 40λεπτη συνάντηση με την
Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.
Οι δύο τελευταίοι χρέωσαν στον...
υπ. Οικονομικών την αποτυχία της συνάντησης και έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον πρωθυπουργό και να του μεταφέρουν όσα διημείφθησαν με την δική τους οπτική.
Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και ο ταλαίπωρος Χαρδούβελης, ο οποίος σύμφωνα με τον Βηματοδότη υποστηρίζει ότι το μόνο που κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας είναι δημόσιες σχέσεις με τους δημοσιογράφους.
Ο Παπασταύρου και ο Στουρνάρας από τη μεριά τους θεωρούν τον Χαρδούβελη επικίνδυνο λόγω ασχετοσύνης στις διαπραγματεύσεις!
Μάλιστα η Λαγκάρντ σε κάποια στιγμή της συνάντησης γούρλωσε τα μάτια της καθώς άλλα τής απαντούσε ο Γκίκας, άλλα ο Στουρνάρας στην ίδια ερώτηση με θέμα το δημοσιονομικό κενό των επόμενων ετών.
Μιλάμε για ένα απόλυτο μπάχαλο που ανάγκασε την επικεφαλής του ΔΝΤ να τους πει να επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις!!!
Μάλιστα ακούγεται ότι είναι πολύ πιθανό ο Χαρδούβελης να επιστρέψει στην Αθήνα με άλλη πτήση ώστε να μην αναγκασθεί να συνταξιδεύσει με τους Στουρνάρα-Παπασταύρου!
Αμέσως μετά τη συνάντηση το ΙMF εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

«Η κυρία Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ συναντήθηκε συναντήθηκε σήμερα με τον Γκίκα Χαρδούβελη, υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, και τους συνεργάτες τους για να συζητήσουν την πρόοδο του προγράμματος και τα πιθανά επόμενα βήματα.
Η κυρία Λαγκάρντ επαίνεσε τις αρχές για τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και τις ενθάρρυνε να υλοποιήσουν αποφασιστικά βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου να στηρίξει την Ελλάδα για να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους του προγράμματος
».

IMF Statement on Greece
Press Release No.14/469
October 12, 2014
Ms. Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), met today with Gikas Hardouvelis, Greece’s Finance Minister, Yannis Stournaras, Governor of the Bank of Greece, and their colleagues to discuss progress under the program and possible next steps.
Ms. Lagarde commended the authorities for the significant improvement in Greece’s fiscal position and encouraged them to implement decisively key structural reforms in line with program commitments. She reiterated the Fund’s commitment to supporting Greece in continuing to achieve program objectives.
Πουθενά στο βάθος του ορίζοντα δεν διαφαίνεται-ευτυχώς-η απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου.
Οπως δεν διαφαίνεται και το κούρεμα του χρέους.
Εξίσου αμήχανη και η δήλωση του Χαρδούβελη, αποκαλυπτική του ναυαγίου.
Πήγαν στην Ουάσιγκτον να ζητήσουν από το Ταμείο να μείνει εκτός της Ελλάδας και επιστρέφουν με την ουρά στα σκέλια.
Μην δίνετε σημασία στα όσα διαρρέουν τα παπαγαλάκια τους στα εγχώρια ΜΜΕ.
Αυτοί ταίζουν τους αναγνώστες τους με βελανίδια.
Ιδού η δήλωση του Χαρδούβελη, ο οποίος κάνει λόγο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και της παρουσίας του ταμείου στη χώρα μας. Μιλάμε για πανωλεθρία, το απόλυτο Βατερλώ!
Μην εκπλαγείτε αν μέσα στην εβδομάδα παραιτηθεί ο Γκίκας Χαρδούβελης και την θέση του πάρει ο Σταύρος Παπασταύρου.
-Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κυρία  Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να αποτελέσουν κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε...



http://kourdistoportocali.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...