Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΧΥΘΕΙ “ΑΙΜΑ” ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝΕΙ ΚΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΣΑΜΑΡΑ- “ΒΟΜΒΕΣ” ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”


Το χώμα των εκλογών θα βαφτεί κόκκινο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, σε μια ανατρεπτική προεκλογική αναμέτρηση που δεν θα έχει κανένα προηγούμενο και καμία σύγκριση με τις μέχρι σήμερα προεκλογικές αναμετρήσεις. Κι αυτό γιατί:
-Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα γνωρίζει ότι εάν δεν προχωρήσει σε τιμωρία των ενόχων που υποθήκευσαν την Ελλάδα στους τοκογλύφους του ΔΝΤ και της Τρόικας, δεν πρόκειται να κυβερνήσει ούτε μία μέρα.
-Ο έκπτωτος Σαμαράς γιατί γνωρίζει ότι εάν χάσει, χάνεται στα γνωστά λημέρια των “πέτρινων χρόνων” της οριστικής του εξαφάνισης αφού ήδη τον περιμένουν με μεγάλη όρεξη οι “δελφίνοι” στην γωνία(Αβραμόπουλος, Μητσοτάκης, Βορίδης, Ντόρα και κάποια άλλα χλωμά πρόσωπα
-Και ο γνωστός από το παρελθόν Γιώργος Παπανδρέου ή Τζέφρι, ο οποίος επιστρατεύει ένα…φορτηγό προϊστορικών “παππούδων” , νοσταλγών του μακαρίτη του πατερούλη του, για μια ακόμα διατεταγμένη υπηρεσία. Την δημιουργία κόμματος-μαϊμού με “δανεικά” σήματα και εξαγγελίες από Σουηδούς και Βρετανούς εργατικούς, όπως γραφόταν τις τελευταίες ώρες στα social media.
- Από την άλλη η “Χρυσή Αυγή” ετοιμάζεται με ψηφοδέλτια εκπλήξεων και πρόσωπα-”βόμβες” που θα αποκαλυφθούν την εβδομάδα που έρχεται επιδιώκοντας να είναι το τρίτο κόμμα στις εκλογές που θα λάβει διερευνητική εντολή μέσα από τον Κορυδαλλό για να σχηματίσει…κυβέρνηση!


ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ


Το πιο σοβαρό στοίχημα με τον ελληνικό λαό και την κοινή γνώμη που βράζει, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται από την Κουμουνδούρου, ο Τσίπρας και η ομάδα συνεργατών του. Πηγές που λένε ότι γνωρίζουν πολλές από τις κινήσεις της ομάδας “κρούσης” της αξιωματικής αντιπολίτευσης , θεωρούν δεδομένο ότι ετοιμάζονται-εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει-να στείλουν στον ανακριτή αλλά και στο ακροατήριο(με τη συνδρομή ανεξάρτητων δικαστών)τρείς τουλάχιστον χρονίζουσες δικογραφίες για ενδεχόμενες κακουργηματικές εμπλοκές πολιτικών προσώπων που περισφίγγονται στους μηχανισμούς του Κράτους.
Οι καμπάνες χτυπούν για:
- Τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την πιθανή εμπλοκή του στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και στα λεφτά των κρατικών επιχορηγήσεων αλλά και για το θέμα των υποβρυχίων στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τη σύμβαση για υποβρύχια που έγερναν ενώ υπογράφονταν συμφωνίες εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση με τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιστορία που δεν θα κλείσει ποτέ και ο κ.Βενιζέλος έχει πολλά να πει για το θέμα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται. Μάλιστα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν στείλει μηνύματα “καπνού” στον “ηγεμόνα” της πάλαι ποτέ συγκυβέρνησης, επισυνάπτοντας του προλόγους από παλιά δημοσιεύματα φιλικών προς το κόμμα τους δημοσιογράφων: ” …Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμπεριφέρεται σαν πληγωμένο λιοντάρι όταν ακούει τη λέξη «υποβρύχια». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, με την ανοχή της ΝΔ παλιότερα και τη συνδρομή της σήμερα, έχουν μεριμνήσει ώστε το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει περίπου 2,3 δις. ευρώ, από τα 3,3 που θα κοστίσουν συνολικά, για έξι νέα υποβρύχια τύπου Τ-214 και για τον εκσυγχρονισμό ενός ακόμη παλαιότερου, τύπου Τ-209, ενώ έχουν παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής», που γέρνει, βλέπουν άλλα τρία να σαπίζουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχουν παραγγείλει ακόμη δύο που κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει η κατασκευή τους και περιμένουν υπομονετικά την ανακατασκευή ενός ακόμη…”, έγραφαν πριν από λίγο καιρό αριστερά περιοδικά, θυμίζοντας στον κ.Βενιζέλο, τρέχοντες ανεξόφλητους λογαριασμούς.
-τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη, για πιθανή εμπλοκή του σε αμαρτωλή υπόθεση ΔΕΚΟ που σε λίγες μέρες αρχίζει να ξεδιπλώνεται και για την οποία θα υπάρξει εκτενή αναφορά προσεχώς
-και προσώπων από το χώρο της δικαιοσύνης και της αστυνομίας που προς το παρόν ερευνώνται από προανακριτικές και εισαγγελικές αρχές.
-Και βέβαια για την υπόθεση της Siemens την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ξεχνά και στην οποία σιγοψιθυρίζεται και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά


ΤΑ 110 ΕΚ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Η υπόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι από τις πρώτες υπό εξέταση. Σε αυτήν εκτός από την εμπλοκή Παπανδρέου, εχθροί του Ευάγγελου Βενιζέλου επιμερίζουν ευθύνες και σε αυτόν. Ξεχασμένη αλλά γνωστή η οποία έχει απασχολήσει τον Τύπο. Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί πρόκειται για «παραστατικά φαντάσματα» και εξαφάνιση των βιβλίων για την περίοδο πριν το 2007, όταν δηλαδή κεντούσαν οι Τσουκατοι μέσα στο κόμμα! Το σχετικό αίτημα, προκειμένου η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να λάβει γνώση των ευρημάτων της εταιρείας Ορκωτών Λογιστών «ΣΟΛ Α.Ε.», είχε σταλεί προς την επίμαχη εταιρεία εδώ και μήνες, από την αρχή σχεδόν της προκαταρκτικής έρευνας. Εισαγγελική λειτουργός εξέτασε κυρίως αν τελέστηκε το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης ενώ δεν έχει γίνει σαφές εάν υπήρξε «τρύπα» στο λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ποιο είναι το ακριβές ποσό, ιστορία που υποβόσκει και δεν αποκαλύπτεται. Συγκεκριμένα, πληροφορίες ανέφεραν τότε ότι η εταιρεία ΣΟΛ έχει επί της ουσίας κάνει μία καταγραφή των παραστατικών και των εγγράφων που εντοπίστηκαν στο λογιστήριο του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να καταλήγει αν τα επίμαχα παραστατικά εκδόθηκαν ποτέ ή όχι. Έτσι -συνεχίζουν οι ίδιες πηγές-, για να μπορέσει η εισαγγελική λειτουργός να καταλήξει στο ενδεχόμενο ότι διαπράχθηκε κάποια αξιόποινη πράξη, θα πρέπει να επιχειρήσει -τουλάχιστον- τον εντοπισμό πιθανών παραστατικών από τις επιχειρήσεις, οι οποίες συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξαλειφεί η πιθανότατα κάποια τιμολόγια απλά να χάθηκαν ή να καταστράφηκαν. Μπορεί η Δικαιοσύνη να μην έχει καταλήξει ακόμη σε πιθανούς υπόπτους, πάντως στο ΠΑΣΟΚ η αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλος, με δημοσιεύματα του Τύπου να αναφέρονται σε διάφορα πορίσματα ορκωτών λογιστών -κυρίως για την περίοδο 2007-2011- κατά τα οποία η «μαύρη τρύπα» του κόμματος φέρεται να υπερβαίνει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη, προφανώς επιχειρώντας να κρατήσει και ισορροπίες για να μην υπάρξει αντίκτυπος στην εύθραυστη συγκυβέρνηση, έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι το πρόβλημα δεν είναι εσωκομματικό, καθώς η υπόθεση του ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει με τις περιπτώσεις και άλλων κομμάτων, «που κουβαλάνε το βάρος ενός πολύ μεγάλου χρέους και δανεισμού», προσθέτοντας ότι «υπάρχει πλήρης διαφάνεια» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωρίζει, έχει συμπράξει και δεν μιλά με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη θέση του. Μάλιστα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι η ιστορία θα φθάσει μέχρι το τέλος για να διαπιστωθεί ποιοι ήξεραν , έβλεπαν διαχειριστικές ανωμαλίες με καταλήστευση χρημάτων του λαού και δεν μιλούσαν. Φαινόμενα που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και δεν αφορούν μόνον τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.






ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...