Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

2.062 ονόματα και φακέλους στη νέα λίστα Λαγκάρντ

lista-lagarnt-hot-doc-660 2Ο διευθυντής στην κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος, έδωσε κατάθεση στους οικονομικούς Εισαγγελείς Πεπόνη-Μουζακίτη αναφορικά με τον τρόπο που έφεραν πίσω στην Αθήνα τη νέα λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι με εντολή του Γιάννη Στουρνάρα μετέβη στο Παρίσι στις 20 Δεκεμβρίου 2012 για να παραλάβει τη νέα λίστα Λαγκάρντ. Μαζί του ταξίδεψαν η Σμαράγδα Πιτένη από το υπουργείο Οικονομικών και ο Εμμανουήλ Σκαρμέας εκ μέρους του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.


Η εντολή που είχαν λάβει ήταν να κάνουν ένα ταξίδι στο Παρίσι αυθημερόν.Ο κ. Φλωράτος κατέθεσε ότι η νέα λίστα περιέχει 2.062 ηλεκτρονικούς φακέλους με το προφίλ του καταθέτη.

Η δήλωση του Φλωράτου

«Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της επιτροπής: Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ο ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν ναι. Δεύτερον πόσα ονόματα περιέχει αριθμητικά. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι περιέχει δύο χιλιάδες εξήντα δύο (2.062) ηλεκτρονικούς φακέλους και ότι ο κάθε φάκελος περιέχει το προφίλ του καταθέτη. Τρίτον ζήτησα να μας επιδειχθεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή το περιεχόμενο του cd προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι φορτωμένος με τα στοιχεία ...

Μας είπαν ότι αν τυχόν αντιμετωπίζαμε προβλήματα στην επεξεργασία θα είναι στη διάθεσή μας».

Τέλος, ο κ. Φλωράτος προσθέτει στην κατάθεσή του ότι στο γραφείο του Γάλλου υπουργού Οικονομικών διατηρείται φάκελος για την προηγούμενη παράδοση της λίστας Λαγκάρντ η οποία είχε παραδοθεί στον Ελληνα πρέσβη κ. Κλη. «Τα στοιχεία αυτά είχαν περιέλθει στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών από το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης» συμπλήρωσε ο κ. Φλωράτος.

 http://spirospero.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...