Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Προστασία στον Βενιζέλο αποφάσισε η συγκυβέρνηση


 
Η συγκυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τον Γ. Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική επιτροπή αφού κραυγαλέα τα στοιχεία που εστάλησαν δείχνουν ότι είχαν αποκρυβεί δεδομένα λογαριασμών συγγενικών του προσώπων. Αν και ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι δεν είχε λόγο να αλλοιώσει τη λίστα, εντούτοις το πολιτικό σύστημα για στοιχειώδεις λόγους αξιοπιστίας οφείλει να ελέγξει αλλά και να δώσει «στο λαό αίμα για την περιβόητη και αδιανόητη καθυστέρηση στην έρευνα των λογαριασμών χιλιάδων πολιτών που είχαν χρήματα στην Ελβετία και δεν ελέγχθηκαν». Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία για να εκκαθαρίσει λογαριασμούς με στελέχη που συνδέθηκαν στενά με το σύστημα Παπανδρέου. Αν και στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι η αντιπολίτευση θα βρει και πάλι την ευκαιρία να επιτεθεί στον κ Βενιζέλο για τον λανθασμένο χειρισμό της υπόθεσης μετά την αποχώρηση του κ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών εντούτοις θεωρεί πως δεν θα έχει αντίκρισμα αφού φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε κίνητρο να κινηθεί προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης.
Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσε ψηλά το θέμα και κατηγορούσε τις τελευταίες ημέρες τον κ. Βενιζέλο ότι παρενέβη και αλλοίωσε τη λίστα, πως έκρυψε 600 ονόματα έχει εκτεθεί αφού η έρευνα των εισαγγελέων δείχνει πως η μοναδική διαφορά είναι 4 ονόματα που αφορούν συγγενικά πρόσωπα του κ Παπακωνσταντίνου.
Ανεξάρτητα, από το εάν οι συγγενείς του κ Παπακωνσταντίνου μπορέσουν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη των χρημάτων στο εξωτερικό, ο πρώην υπουργός είναι έκθετος από το γεγονός και μόνον ότι η πρώτη λίστα που παρέδωσε ο ίδιος έχει διαφορές από την δεύτερη που εστάλη από τη Γαλλία και οι οποίες τον στοχοποιούν.
Πέραν όλων των άλλων, στη λίστα υπάρχει και το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γ. Παπαντωνίου ο οποίος ενώ δυο φορές αρνήθηκε ότι έχει χρήματα στην συγκεκριμένη τράπεζα τελικά αποδείχθηκε και το παραδέχθηκε ο ίδιος πως ο λογαριασμός υπάρχει και αφορά όπως λέει καταθέσεις από τον πρώην σύζυγο της συζύγου του για σπουδές των παιδιών τους.
Η κοινή γνώμη θα ικανοποιηθεί όχι μόνον από την διαπόμπευση πολιτικών προσώπων ή την απόδοση πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών αλλά και από την φορολόγηση όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και δεν τα δικαιολογούσαν τα εισοδήματά τους και αυτό είναι η αμέσως επόμενη προτεραιότητα για τις αρχές αναφέρουν στην κυβέρνηση.


 http://www.trelokouneli.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...