Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Δελτίο τύπου 29/12/2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
 
«ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΣΤΟ ΒΑΘΥ, ΗΜΟΥΝΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ. ΣΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ, ΕΧΕΙ ΕΡΗΜΩΣΕΙ»
 
«ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΜΕΣΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ» ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -  ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΚΟΥΒΕΛΗ»
 
 
Την Ιθάκη που χάνει τους κατοίκους της, επισκέφθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία όλα τα Ιόνια νησιά.
 
Έφτασε χθες το βράδυ και έφυγε αργά το μεσημέρι για Κεφαλονιά, αφού προηγουμένως:
 
*Περπάτησε στους δρόμους στο κεντρικό λιμάνι στο Βαθύ, για να ανταλλάξει ευχές με τους λίγους εμπόρους που κράτησαν τα καταστήματά τους ανοιχτά, εργαζόμενους και τους Θακιούς που απέμειναν στο νησί για τις γιορτινές μέρες.
 
*Επισκέφθηκε τις Φρίκες, ένα μικρό τουριστικό λιμάνι στα Βόρεια του νησιού, απόλυτα εγκαταλελειμμένο και στο οποίο τώρα το χειμώνα ζουν δεν ζουν 15 άνθρωποι.
 
*Υπήρξε συνάντηση μίας ώρας και με το Δήμαρχο Γιάννη Κασιανό, με τον οποίο συζήτησαν ουσιαστικά προβλήματα του νησιού που χρήζουν άμεσης επίλυσης.
 
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ζητά να γίνει πράξη το χωροταξικό του νησιού, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξή του, καταγγέλλοντας την εγκληματική ολιγωρία του Κτηματολογίου Α.Ε.
 
«Εάν ο Πρόεδρος του Κτηματολογίου Α.Ε. ονόματι Αρβανίτης, δεν βάλει την υπογραφή του για το χωροταξικό, θα ανοίξει γραφείο Κτηματολογίου στην Ιθάκη ο ίδιος ο Δήμος, με δικά του χρήματα και με δικό του τοπογράφο-μηχανικό», τόνισε με έμφαση ο κ. Γιάννης Κασιανός.
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεσμεύτηκε ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα, μία από τις πρώτες ενέργειές του θα είναι να επισκεφθεί ο ίδιος τον επικεφαλής του Κτηματολογίου Α.Ε., στα γραφεία του στην Αγία Παρασκευή, για να ξεκαθαρίσει ότι η υπομονή του κάθε Θακιού, για το σημαντικό αυτό ζήτημα, έχει εξαντληθεί και ότι το νησί θα έχει την πλήρη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην κάθε πρωτοβουλία που θα αναπτυχθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης και το ζήτημα της σύνδεσης του νησιού με υδροπλάνα, ζήτημα ουσίας για την ανάπτυξη του νησιού και το οποίο φρενάρει μέσα στον απίστευτο γραφειοκρατικό δαίδαλο του αθηνοκεντρικού κράτους.
 
Ο Τέρενς Κουίκ υπενθύμισε ότι το θέμα της σύνδεσης των νησιών με υδροπλάνα είναι από τα βασικά στοιχεία-δέσμευση στην Εθνική Αντιπρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,  στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας.
 
Αναχωρώντας από την Ιθάκη για την Κεφαλονιά, προκειμένου να συνεχίσει την πολυήμερη περιοδεία του σε 16 νομούς της χώρας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
 
«Ήρθα στην Ιθάκη για 3η φορά μέσα σε δύο μήνες. Αυτή τη φορά την περπάτησα μέχρι τη Βόρεια άκρη της, μαζί με τα μέλη της εδώ Συντονιστικής μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δημοσθένη Συρμή.
 
Ένιωσα το απόλυτο σοκ.
 
Στο ξενοδοχείο στο Βαθύ όπου διανυκτέρευσα, ήμουν ο μόνος πελάτης!!!
 
Στο ταβερνάκι που έφαγα χθες το βράδυ, μου έλεγε το ζευγάρι που το συντηρεί ότι όλη την ημέρα πούλησαν 4 ποτήρια τσίπουρο και μια μερίδα κοτόπουλο με πατάτες σε πακέτο!!! Ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου οι πρώτοι και οι μοναδικοί τους πελάτες που κάθισαν σε τραπέζι.
 
Μεσημέρι Σαββάτου, κάθισα να πιω έναν καφέ στο ζαχαροπλαστείο του Χάνου στο Βαθύ και ήμασταν εκείνος και εγώ. Και όπως μου έλεγε αυτός ο άνθρωπος, που τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες μέρες δεν είχε καρέκλα να δώσει, δεν ήταν φέτος η μοναδική μέρα με τέτοια ερημιά.
 
Ξέρω ότι η περιγραφή που κάνω είναι η περιγραφή που θα έκανα ως δημοσιογράφος. Αλλά θα ήθελα ένα από τα μεγάλα κανάλια που διαφημίζουν  το «Μεσσία Σαμαρά», να έστελνε ένα συνεργείο εδώ στην Ιθάκη για να δει ότι στις 2 το μεσημέρι οι καφετιέρες και οι τοστιέρες είναι σβηστές και τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά, όχι γιατί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε για σιέστα, αλλά γιατί δεν αντέχουν χωρίς πελατεία να μένουν ανοιχτά, ξοδεύοντας ρεύμα και το όποιο λίγο πετρέλαιο για θέρμανση.
 
Θα συνιστούσα στον κάθε Στουρνάρα, στον κάθε Παπανδρέου ή Βενιζέλο ή Κουβέλη ή Σαμαρά, να περνούσαν από ένα τέτοιο νησί, μόνοι τους, χωρίς τη συνήθη πολυπληθή συνοδεία τους για να δημιουργούν μπούγιο, για να δουν πώς έχουν καταντήσει την Ελλάδα μας με τα Μνημόνια και τους κολλητούς τους τοκογλύφους τραπεζίτες.
 
Λυπάμαι που βγάζω αυτή την οργή γιορτινές μέρες. Εύχομαι χρόνια πολλά στους Θακιούς και εβδομάδες λίγες σε αυτή τη συγκυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα».
 
 
Με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ιθάκης, κ. Δημοσθένη Συρμή.
 
 
 
Συνομιλία με ιδιοκτήτη mini market στις Φρίκες. 
 
 
 
Με το Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Κασιανό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...