Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Από την τρόικα θα περάσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Με την έλευση της τρόικας τον επόμενο μήνα θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στις ρυθμίσεις για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι δανειστές αφού ελέγξουν αν η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχων τότε θα ανακοινώσουν στην κυβέρνηση αν θα μπορέσει να προχωρήσει σε αυτή την ρύθμιση. Όπως υπενθυμίζουν... στελέχη του υπουργείου οικονομικών και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχαν ανακοινωθεί παρόμοιες ρυθμίσεις τις οποίες δεν έκανε αποδεκτές η τρόικα. Για αυτό τον λόγο το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζουν το «Plan B» προκειμένου να «ανασάνουν» οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέσα στην περίοδο των εορτών ανεβάζει ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την συνεδρίαση του Eurogoup στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός παρέστη ακόμα και στην σύσκεψη των γενικών γραμματέων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς στην σύντομη τοποθέτηση του, θέλησε να στείλει μήνυμα προς όλα τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και δη προς τους γενικούς γραμματείς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας». Ακόμη, σημείωσε ότι η παρουσία του στην σύσκεψη υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει ο ίδιος στο έργο των γενικών γραμματέων.

Στο Μαξίμου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως η χώρα θα «πιάσει» τις προθεσμίες για τα 9,5 δισ ευρώ που είναι η δόση του Ιανουαρίου.

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες όπως καταγράφηκαν στην σύσκεψη είναι οι εξής:

• Η ψήφιση του φορολογικού
• Ο ορισμός νέου Γενικού Γραμματέα φορολογικών εσόδων με 5τη θητεία
• Διαγραφή των οφειλών προς το δημόσιο
• Επιτάχυνση της διαδικασίας για την αποπληρωμή των οφειλών του δημόσιου προς τους ιδιώτες
• Καθορισμός των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Στο Μαξίμου ετοιμάζονται για τα ταξίδια που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός τους δύο επόμενους μήνες. Η αρχή θα γίνει με το Βερολίνο, όπου θα μεταβεί στις 8 του μηνός προκειμένου να μετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα «DIEWELT». Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Γερμανική πρωτεύουσα ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Μέσα στο Φλεβάρη, ο πρωθυπουργός αναμένει στην Αθήνα τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρ. Ολάντ και θεωρείται βέβαιον ότι μέσα στον ίδιο μήνα ή στις αρχές Μαρτίου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Μπ. Ομπάμα.
http://www.real.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...