Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

MEA CULPA ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ...



Tου “Αλιέως”
 Την δημιουργία μίας BAD BANK προτείνουν στο Μαξίμου και ΤΧΣ οι τραπεζίτες, οι οποίοι στην πλειονότητα τους συμπεριφέρονται είτε σαν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα είτε...χώνοντας το κεφάλι τους στην άμμο σαν άλλες στρουθοκάμηλοι.
Η πρόταση των τραπεζιτών προβλέπει την δημιουργία μίας ΄΄τοξικής τράπεζας΄΄ όπου θα υπαχθούν όλα τα χαρτοφυλάκια υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που θα τύχουν ανάλογης εκκαθάρισης προκειμένου να μείνουν οι υγιέστερες εταιρείες και να οδηγηθούν στο κλείσιμο δεκάδες άλλες μη βιώσιμες ή προβληματικές. Σημειωτέον, πως η πρόταση αυτή είναι η δεύτερη ή η τρίτη φορά, που ΄΄πέφτει στο τραπέζι΄΄ από τους τραπεζίτες ωστόσο δεν κάνουν τον κόπο- ούτε και τώρα- να απαντήσουν επί της ουσίας σε σωρεία  εύλογων ερωτημάτων.

Για αυτό ο lobbystas.gr τους ανανεώνει λίγο την επιλεκτικότατη μνήμη τους για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία.

   Σε αυτή την περίφημη bad bank οι τραπεζίτες και οι μεγαλομέτοχοι θα εντάξουν και τα κάθε λογής ΄΄θαλασσοδάνεια΄΄, τις χορηγήσεις χωρίς εγγυήσεις προς φίλους και ημέτερους, τα κεφάλαια που αφειδώς δόθηκαν σε ΜΜΕ, πολιτικούς, κόμματα, ...κουμπάρους κ.λ.π ? Και εάν όχι σε ποιό ΄΄χαρτοφυλάκιο΄΄ θα ΄΄κρυφτούν΄΄ γιατί η κατάσταση έχει ξεπεράσει το απροχώρητο.

   Σε αυτή την περίφημη bad bank, την λειτουργία της οποίας διακαώς φαίνεται να επιθυμούν οι τραπεζίτες, θα ΄΄σκουπίσουν΄΄ τις κάθε λογής υπεξαιρέσεις (ή μήπως του Λ.Λ από την Proton Bank ήταν η μόνη και μοναδική), θα ΄΄ξεπλύνουν΄΄ την ατυχή χρηματοδότηση ολόκληρων κλάδων (ενδεικτική η εκτός ελέγχου κατάσταση με τον τομέα εισαγωγών- πωλήσεων Ι.Χ και τη μαύρη τρύπα περίπου 5 με 5,2 δις ευρώ), θα ΄΄καλύψουν΄΄ την άφρονα επέκταση τους στις γειτονικές αγορές της βαλκανικής.

   Εύλογες οι απορίες του lobbystas.gr καθώς το σύστημα διασώζεται με έναν (κατά το κοινώς λεγόμενο ) ΄΄σκασμό κεφάλαια από την ΕΚΤ, ΤΧΣ, με εγγυήσεις και καλύψεις ομολόγων΄΄που πλησιάζουν πλέον σχεδόν το ΑΕΠ του 2012.

    Και εν τέλει πότε θα δεήσουν οι πολυπράγμονες τραπεζίτες και μεγαλομέτοχοι να ομολογήσουν το δικό


τους mea culpa, να αναλάβουν ευθαρσώς το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Μερίδιο ευθύνης τους που και πολύ μεγάλο είναι και τις συνέπειες του χρεώνεται επί δικαίων και αδίκων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...