Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: έρχεται μαζική αντίδραση στρατιωτικών! Διαβάστε ποια θα είναι...

Η υπόθεση με τα οδοιπορικά δεν είναι τόσο απλή όσο θέλει να την παρουσιάζει η κυβέρνηση και κάποιοι από την στρατιωτική ηγεσία. Το να λέει κάποιος έτσι απλά ότι επρόκειτο για “πέτσινα” οδοιπορικά όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως ρίχνει λάδι στη φωτιά και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο προσωπικό.

Κι αυτό γιατί ακόμη κι όσοι προσπαθούν να πείσουν στα σοβαρά ότι τα οδοιπορικά ήταν εικονικά γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι έχουν δύο επιλογές παραδοχής:


ή ότι λένε ψέμματα ή ότι λένε τη μισή αλήθεια!

Τα οδοιπορικά το ΄χουμε ξαναγράψει τόσες φορές ήταν εισόδημα που είχε παγιωθεί για τους στρατιωτικούς με πολιτική ευθύνη και απόφαση. Και αποτελούσε επί της ουσίας μια υποτυπώδη αναγνώριση της υπερωριακής απασχόλησης των στρατιωτικών που δεν χρειάζεται να επισημάνουμε δεν παίρνουν ούτε υπερωρίες ,ούτε νυχτερινά, ούτε αργίες. Συνεπώς το παραμύθι των “πέτσινων” οδοιπορικών δεν έχει ζωή.

Προσπαθούν λένε από την ηγεσία τους στρατεύματος να πείσουν τη κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί λύση και έστω ένα ποσό να ενταχθεί στον μισθό των στρατιωτικών. Ποιος μπορεί να πείσει τον Στουρνάρα; Μάλλον κανείς προς το παρόν. Ωστόσο πλέον τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά,ούτε εύκολα.Οι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να αντιδράσουν μέσα στα απολύτως νόμιμα πλαίσια που όμως θα φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση όλο το σύστημα. Πολιτικό και στρατιωτικό. Τώρα ή στο μέλλον.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει η παρακάτω “φόρμα” την οποία καλούνται να συμπληρώνουν οι στρατιωτικοί μετά από την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών:

Πρέπει όλα τα στελέχη μετά την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, να καταθέτουν από τον μήνα Ιανουάριο προσωπικές αναφορές με τις οποίες να αιτούνται την πληρωμή της υπερωριακής και νυκτερινής τους απασχόλησης. Π.χ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣ : Μονάδα/1 Γρ Ανθστη (ΠΖ) Βασιλείου Βασιλείου του Βασιλείου (ΑΜ: 00000), τ….……., Αθήνα, …Ιαν 13 ΘΕΜΑ : Προσωπικό – Διοικητικά ΣΧΕΤ : α. Ν.3979/2011 (ΦΕΚ Α΄ 138, «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Λοιπές Διατάξεις») β. 1. Αναφέρω ότι, κατόπιν του (β) σχετικού, εκτέλεσα εικοσιτετράωρη υπηρεσία …………….την ……. προς ………..Ιανουαρίου 2013. 2. Επιπρόσθετα, αναφέρω τα εξής : α. Κατόπιν του (α) σχετικού, το ωράριο εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού επεκτάθηκε σε σαράντα (40) ώρες την εβδομάδα, ουσιαστικά εξισώνοντας εμένα με το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό. β. Ως στρατιωτικός των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελώ τη μοναδική κατηγορία εργαζομένων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, που δεν αμείβομαι για την υπερωριακή και νυκτερινή μου απασχόληση, καθώς και για την εργασία πέραν του πενθημέρου χωρίς τούτο να προβλέπεται από τις υφιστάμενες διατάξεις. γ. Απ’ όσο γνωρίζω, τα οδοιπορικά μηνός (εκτός έδρας), από 01 Ιανουαρίου 2013, καταργούνται λόγω έλλειψης πιστώσεων, όπου εν μέρει δικαιολογούσαν τις 24ωρες υπηρεσίες που εκτελούσα κατά μήνα, τις εξωτερικές εφόδους, κτλ. 3. Παρακαλώ, να μου χορηγήσετε το χρηματικό ποσό που δικαιούμαι, για τις παραπάνω ώρες απασχόλησής μου, πέραν του νομίμου και ορισμένου, με το (α) σχετικό, ωραρίου και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης παρακαλώ να μου γνωρίσετε με βάση ποιες διατάξεις δεν δικαιούμαι το εν λόγω ποσό. 4. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.


http://www.staparaskinia.gr/2012/12/blog-post_1512.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...