Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ > ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ > Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε τα ονόματα συγγενών του από την λίστα Λαγκάρντ!


O Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που με την συνεργασία του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο αφαίρεσε τα ονόματα τεσσάρων ατόμων, συγγενών του και των δύο συζύγων τους, με καταθέσεις εκατομμυρίων από την λίστα Λαγκάρντ και βέβαια προκύπτει άμεσο θέμα σύλληψής του. Και αυτά τα περι παραγραφής, να τα ξεχάσουν. Είναι οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχ. Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.


Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, φέρεται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.
Αυτό έδειξε η σύγκριση των δύο καταλόγων από την έρευνα που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Παράλληλα εμφανίζεται και τέταρτο πρόσωπο σε κίνηση λογαριασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες _και όπως δήλωσε πριν από λίγο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες_ τα αρχεία που έφτασαν από το Παρίσι είναι, συνολικά, 2062 και τα τρία πρόσωπα έχουν δύο λογαριασμούς.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο πολιτικός που κρύβεται πίσω από τους συγγενείς του έχει σχέση και με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων.
Ο συνολικός φάκελος θα πάει σήμερα Παρασκευή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή και πριν από λίγο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελής συναντήθηκε με τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη για να του δοθούν διευκρινίσεις
Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.
Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.
Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.

defencenet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...