Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η φτώχεια φέρνει ασθένειες! Γιατί δεν πάμε πια στο γιατρό;




Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει από την περιορισμένη χρηματοδότηση και οι αρμόδιοι ελπίζουν για μια ...καλύτερη ημέρα, οι Έλληνες ασθενείς μειώνουν εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς για να γλιτώσουν χρήματα. Άλλωστε πλέον δεν έχουν και τα απαραίτητα χρήματα για να διαθέσουν.




Η ραγδαία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση των ανέργων που αγγίζουν πλέον το 26% αλλά και η παράλληλη μείωση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ κατά 25% οδηγούν μοιραία στο απόλυτο αδιέξοδο το μεγαλύτερο Ταμείο Υγείας της χώρας στο οποίο υπάγονται πλέον πάνω από 10 εκατομμύρια ασφαλισμένων.


Η αρχή του τέλους για τον Οργανισμό συνεπώς και για την περίθαλψη, εκφράζεται από τα πλέον επίσημα χείλη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι ασθενείς ματαιώνουν ακόμη και τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας, ενώ οι οικονομολόγοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας προειδοποιούν ότι το επίπεδο υγείας των Ελλήνων θα πέσει κατακόρυφα.


Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των περικοπών που επιβάλλουν στη ζωή τους οι Έλληνες ασθενείς είναι το γεγονός ότι πλέον ψαλιδίζουν ακόμη και γιατρούς και εξετάσεις.



Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το επίπεδο υγείας του ελληνικού πληθυσμού έχει υποβαθμιστεί, εξαιτίας των δανεισμών, της ανεργίας και του μειωμένου εισοδήματος. Ειδικά, το τελευταίο, οδηγεί τους ασθενείς να αναβάλλουν ή να ματαιώνουν αναγκαίες υπηρεσίες υγείας, γιατί δεν υπάρχει το συμπληρωματικό χρήμα που κινούσε τον υγειονομικό τομέα.


Καθόλου τυχαίο βέβαια αν σκεφτεί κανείς το ύψος της ανεργίας αλλά και των μειωμένων εισοδημάτων των Ελλήνων μετά το μνημόνιο και την τρόικα....




http://iatropedia.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...