Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το μπάχαλο του Δήμου Αθηναίων!...


Δείτε τα παράδοξα του πρώτου Δήμου της χώρας, αφού η σπάταλη και η κακοδιαχείριση είναι πληγή ανοιχτή!!
Προβλήματα διαχείρισης και σπατάλη διαπιστώνεται στον δήμο Αθηναίων, όπου ενώ υπάρχουν αποθέματα, γίνονται ...
νέες παραγγελίες υλικών! Μπορεί να μην υπάρχουν φωτιστικά στους δρόμους και στολίδια για τις γιορτές, αλλά υπάρχουν βίδες για τα φωτιστικά!!!


Μπορεί τα απορριμματοφόρα να μην έχουν ελαστικά να κινηθούν, όμως υπάρχουν ελαστικά 20ετίας, που «λιώνουν» στις αποθήκες.

Και δεν είναι μόνο αυτά! Ενώ ξεκινάει διαγωνισμός για 1.024 λίτρα ελαιολιπαντικού, διαπιστώνεται ότι υπάρχει απόθεμα 2.500 λίτρα που κινδυνεύει σε αχρηστία.
Γενικώς… αλαλούμ, όπως διαπιστώθηκε στα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συζήτηση για το πώς γίνονται κάθε χρόνο προμήθειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τον δήμο έγινε για «πρώτη φορά οργανωμένα» -καθώς ομολογούν εκπρόσωποι πολλών δημοτικών παρατάξεων – στις 5 Δεκεμβρίου 2012.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα περάσει… καιρός για να καταφέρουν οι διάφορες διευθύνσεις να συνεννοηθούν και να μην χρεώνονται αδίκως οι δημότες με νέα αυξημένα τέλη.
Μέχρι στιγμής πάντως, όποιος θέλει παραγγέλνει ότι θέλει και την πληρώνουν οι πολίτες.

Γνωστή τράπεζα έχει συνεννοηθεί να δωρίσει είδη καθαριότητας, χρώματα και εργαλεία στον δήμο. Όμως, η δωρολήπτρια διεύθυνση δεν έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Προμηθειών που ετοιμάζεται για διαγωνισμό άλλων υλικών καθαριότητας.

Μια άλλη γκάφα: Σε διακήρυξη για προμήθεια ελαστικών, το κείμενο γράφει μεταξύ άλλων ότι τα προϊόντα δεν πρέπει «να είναι υβριστικά, να προτρέπουν σε πορνογραφία ή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αποτελούν ναρκωτικές ουσίες και πειρατικό λογισμικό»!

Τέλος, χαρακτηριστική του πώς χτίζεται το στοκ αχρείαστων ανταλλακτικών είναι η περιγραφή για το είδος παξιμάδι αλουμινίου για φωτιστικά σώματα κορυφής.
Η αποθήκη είχε 175 τεμάχια του είδους στην απογραφή του 2001. Το 2005, για ανεξιχνίαστους λόγους, αγοράστηκαν ακόμα 200, το 2009 άλλα 400 και το 2010 άλλα 330. Το σύνολο έβγαινε 1.104 τεμάχια. Από αυτά χρησιμοποιήθηκε… ένα!!
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...