Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΞΗΣΕΙΣ,ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!



Αυξήσεις-φωτιά στους συντελεστές ΦΠΑ για είδη ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης και κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου προβλέπει η νέα φάση της "φορολογικής μεταρρύθμισης".
Η μεταρρύθμιση του φορολογικού θα πρέπει να συμπεριλάβει και τα ακόλουθα μέτρα τα οποία έχουν ζητηθεί από το ΔΝΤ:

- Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 19% ή 21% σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων και τουριστικών πακέτων που μπορούν να υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή 9% ή 11%. Αυτό συνεπάγεται αύξηση από 6,5% σε 19% ή 21% του συντελεστή ΦΠΑ που επιβαρύνει τις τιμές των φαρμάκων, των βιβλίων, των περιοδικών, των εφημερίδων και των εισιτηρίων του θεάτρου. Αυτό σημαίνει αυτόματη ανατίμηση των προϊόντων αυτών κατά 11,7% έως 13,6%.
Αύξηση από 6,5% σε 9% ή 11% του ΦΠΑ στις υπηρεσίες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων.
Αύξηση από 13% σε 19% ή 21% του ΦΠΑ σε τρόφιμα, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, τις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών που παρέχονται από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς και λοιπούς επιτηδευματίες εμπλεκόμενους με την εκτέλεση εργασιών σε οικοδομές, τις ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, την ιατρική περίθαλψη και τα εισιτήρια θεαμάτων. Μιλάμε, δηλαδή, για ανατίμηση από 5,3% έως 7%.
Μείωση από 23% σε 19% ή 21% του ΦΠΑ σε: ένδυση-υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, νεόδμητες οικοδομές, οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, καύσιμα, τσιγάρα και αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, χημικά είδη, πλαστικά, χαρτικά, απορρυπαντικά, σχολικά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...